4 oldalról hajlított “vízesés” kijelzővel jöhet a Samsung Galaxy S23 Ultra

0

Igaz, hogy még a Galaxy S22 modelleket sem mutatták be hivatalosan, de már a következő generációról is lehet hallani korai pletykákat. A Samsung Galaxy S23 Ultra a hírek szerint teljesen megújult kialakítással jöhet.

Nagyon úgy néz ki, hogy a február 9-én bemutatkozó Galaxy S22 mobilok külsőleg nem sokban térnek majd el az S21 szériától, tehát minden bizonnyal a jövőre érkező zászlóshajók lesznek azok, amelyek megújult dizájnt kapnak. Ez persze nem csak puszta találgatás, több forrás is arra utalt, hogy a Galaxy S23 Ultra egy meglehetősen szokatlan, újszerű kijelzővel érkezhet.

A 2023-as csúcsmodell kijelzője állítólag nem csak két oldalt, hanem alul és felül is hajlított lesz, vagyis körbe teljesen ráfolyik majd a készülékre (innen a “waterfall” vagy “vízesés” jelző). Ez egyúttal azt is jelentheti, hogy eltűnik a káva, nem lesz több fekete sáv szemből nézve.

Csak egy koncepció (forrás: LetsGoDigital)

Volt már néhány hasonló koncepció, illetve prototípus más gyártóktól, de ilyen készülék egyelőre nem került ténylegesen forgalomba. Legutóbb a Xiaomi villantott egy hasonló tervet, így egyáltalán nem biztos, hogy a Samsung megoldása lesz az első.

Az ismert szivárogtató, Ice Universe szerint a Samsung már készen áll arra, hogy ilyen mind a négy oldalra lehajló kijelzőket gyártson le nagyobb darabszámban, tehát csak idő kérdése, hogy elterjedjen ez a megoldás.

Az persze már egy másik kérdés, hogy mennyire lesznek praktikusak az ilyen készülékek. Egyrészt jóval sérülékenyebbek lehetnek a hagyományos mobiloknál, másrészt nehéz lesz elkerülni a véletlen érintéseket a széleken. Valamennyi keretre azért szükség van a legtöbb felhasználó szerint, és az sem véletlen, hogy egyre többen részesítik előnyben a hagyományosabb, lapos kijelzős telefonokat.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid