Ez lehet a Samsung egyik legnépszerűbb mobilja 2022-ben

0

Nyilván most mindenki a Samsung Galaxy S22 sorozat bemutatóját várja, amelyre nagyjából egy hét múlva sor is kerül, de akad más is a gyártó tarsolyában. A prémium középkategória bajnoka lehet a Samsung Galaxy A53 5G, amelyről most a WinFuture csapata publikált néhány hivatalosnak látszó képet. A készülék fontos része lesz a Samsung idei termékkínálatának, az elvárások szerint az egyik legnagyobb darabszámban eladott mobil lesz, hasonlóan az elődjéhez, a Galaxy A52-höz.

A formaterv alapvetően marad ugyanaz, forradalmi újításokra nem érdemes számítani. Az előlapot továbbra is egy 6,5 colos, Full HD+ felbontású AMOLED kijelző uralja majd, amely 120 Hz-es képfrissítést biztosít. A szelfikamera ugyanúgy egy középre igazított kivágás belsejében foglal helyet, a felbontása 32 megapixel lesz.

Új tudni, hogy a dél-koreai gyártó továbbra is műanyagot használ majd a készülék keretén és hátlapján, illetve a méretek is nagyjából azonosak lesznek a Galaxy A52-vel. Az okostelefon hátoldalán újfent négy képrögzítő egység foglal helyet, az elsődleges modul 64 megapixeles lesz, ezenkívül egy 12 megapixeles ultraszéles látószögű, egy 5 megapixeles makró, valamint egy szintén 5 megapixeles mélységérzékelő szenzor alkotja majd a hátlapi kamerakészletet.

A Samsung Galaxy A53 5G belsejében az eddigi infók szerint a még be sem jelentett Exynos 1200 lapkakészlet végzi majd a számításokat. Ez egy nyolcmagos processzort jelent, amelynek tagjai közül kettő 2,4 GHz-en duruzsol, míg a többiek 1,8 GHz-en zakatolnak. Az operatív memória kiszereléstől függően 6 vagy 8 GB-os lehet, és a legkisebb tárhelyopció 128 GB-os lesz. Ráadásul azt beszélik, hogy a micro SD kártyás bővítési lehetőség továbbra is megmarad.

A készülék belsejébe még belepasszírozhatnak egy 5000 mAh kapacitású akkumulátort is, amely támogatja a 25 wattos gyorstöltést. A Samsung Galaxy A53 5G ára 460 euró, vagyis olyan 162 ezer forint körül alakulhat Európában, amennyiben a 6/128 GB-os alap kiszerelést választjuk. A bemutató ideje még nem ismert, de valószínűleg már nem kell túlzottan sokat várni a mobilra.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid