4K kijelzővel jöhet a Sony Xperia Z5+

1

Annak ellenére, hogy eddig egyetlen gyártó sem dobott piacra 4K kijelzővel szerelt mobilt, azért lehet sejteni, hogy hamarosan ez is megtörténik. Friss hírek szerint talán a Sony lesz az első, aki ilyen hatalmas felbontású panelt szerel egy okostelefonba.

A Sony Xperia Z5-ről és Z5 Compactról már többször hallhattunk, ezeket valószínűleg szeptember elején leplezi a japán gyártó, ám most egy másik csúcsmobil bukott le. Az Xperia Blog nemrég nyilvánosságra hozott néhány UAProf fájlt, amik egy E68XX modellszámú készülék adatait tartalmazzák. Egész pontosan három különböző variánsról van szó (E6833, E6853 és E6883), amik mind a feltehetően Xperia Z5+ (vagy Z5 Ultra) néven érkező mobil különböző piacokra szánt változatai.

Xperia-Z5-4K-display-UAProf

A kiszivárgott fájlból annyi derül ki, hogy az újdonság 3840×2160 pixeles kijelzővel érkezik, amit a Snapdragon 810 hajt majd. A pontos képátló még nem ismert, de ha mondjuk 5.5 colt veszünk alapul, akkor 801 ppi-s pixelsűrűség jön ki, ami valóban figyelemre méltó, bár valószínűleg elég fölösleges.

Mindez több fontos kérdést is felvet. Egyrészt nem tudjuk, hogy a Snapdragon 810 mennyire boldogul el ezzel a hatalmas felbontással, illetve az is kérdéses, hogy vajon milyen üzemidőre számíthatunk egy 4K kijelzővel szerelt készülék esetében.

A legérdekesebb ebben az egészben pedig az, hogy a Sony eddig még a full HD-n sem igazán mert túllépni, hiszen még a Z4 (Z3+) is ezzel a felbontással érkezett, egyedüli QHD-s mobiljuk a Z4v, amit kizárólag az amerikai Verzion szolgáltató forgalmaz exkluzív módon.

Hogy pontosan mikor érkezik az első 4K-s okostelefon, azt nem tudjuk, de a Sony szeptember 2-án leplezi majd le friss csúcsmobiljait, és akkor talán többet megtudunk a terveikről.

Xperia Blog

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid