Nem jön idén Magyarországra a Galaxy Note 5

0

A Samsung tegnap hivatalosan is bemutatta a Galaxy Note 5-öt, ami egy remek mobil lett. A prémium háza erős hardvert rejt, a kijelző gyönyörű, ráadásul van néhány nagyon hasznos funkció, amik egy része a megújult S Penhez kapcsolódik. De van egy kis gond…

A legfrissebb hírek szerint a Samsung nem fogja idén piacra dobni a készüléket Európában. Ennek pedig minden bizonnyal az az oka, hogy nálunk inkább a szintén most leleplezett S6 edge+-t akarják erőltetni, ami kétségtelenül egy nagyon érdekes és jó mobil lett, de nincs benne az S Pen, és ez elég nagy hátrány.

Természetesen van hivatalos indoklás is. A Samsung szerint imádják Európában a Galaxy Note mobilokat, de nem sokan használják az érintőceruzát a tulajdonosok közül. Ezért a gyártó úgy gondolta, hogy a legtöbbeknek megfelel a hardveresen megegyező Galaxy S6 edge+ is, főleg mivel kifejezetten népszerű ez a fajta hajlított kijelző. Ez viszont nem sok vigaszt jelent azoknak, akik pont az S Pen miatt kedvelik a Note mobilokat.

Samsung-Galaxy-Note-5-and-S6-edge-plus

Hazánkban tehát egyelőre csak a Galaxy S6 edge+ lesz elérhető, mégpedig szeptember 4-étől. A 32 GB-os modell kezdőára 270 ezer Ft lesz, a 64 GB-osé 300 ezer Ft, bővítési lehetőség pedig ugyebár nincs, úgyhogy jól át kell gondolni az igényeket vásárlás előtt. A Note 5 első körben az USA-ban és Ázsiában jelenik majd meg, hozzánk csak jövőre juthat el.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid