5 nanométeres belépőszintű lapkával készül a Samsung

0

A Samsung első 5 nanométeres lapkája a felső-középkategóriás Exynos 1080 volt, amit nem sokkal később az Exynos 2100 követett, hamarosan pedig érkezhet egy jóval olcsóbb mobilos hardver a gyártótól ugyanezzel a csíkszélességgel.

A hírek forrása Ice Universe, aki már számtalanszor bizonyította megbízhatóságát, így valószínűleg most sem téved. Értesülései szerint az új chip az Exynos 1280 nevet fogja kapni, és bár a lapka processzoros és grafikus összetételéről egyelőre nincs konkrétum, a fejlesztés alatt lévő hardver az Exynos 1080-hoz viszonyítva egy gyengébb megoldás lehet, még ha a számozása az ellenkezőjét is sugallja. Az Exynos 1080 egyébként négy Cortex-A78 és szintén négy Cortex-A55 magot, valamint egy Mali G78 MP10 grafikus vezérlőt állít hadrendbe.

Amennyiben a lapkakészlet debütál, az első belépőszintű, 5 nanométeres csíkszélességű chipset címét is megkaphatja. Középkategóriás megoldásokból jelenleg sincs hiány ezzel technológiával, hiszen ott van a már emlegetett Exynos 1080, vagy a Qualcomm Snapdragon 780G, de az olcsóbb készülékek számára még nem érhető el az 5 nanométeres technológia. Amennyiben ezek a friss értesülések nem tévesek, akkor ez az áldatlan állapot hamar megváltozhat, ugyanis az Exynos 1280 november 10-én kerülhet bemutatásra. Egyébként attól, hogy a Samsung gyártja, még nem biztos, hogy ők fogják a lapkát elsőként felhasználni, példának okáért az Exynos 1080 csak és kizárólag Vivo okostelefonokban teljesít szolgálatot.

Egyébként Ice Universe korábban már arról is hírt adott, hogy a dél-koreai gyártó idén három vadonatúj lapkakészletet fog bemutatni, amelyek közül az egyik az AMD grafikus moduljával kiegészített Exynos 2200 lesz. Amennyiben a trió másik tagja az Exynos 1280, még könnyen előfordulhat, hogy valamilyen középkategóriás konstrukciót is lelepleznek még az idén.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid