A Google megindokolta, hogy miért lassú a Pixel 6 mobilok ujjlenyomat-olvasója

0

Az eddig publikált hírek alapján teljesen úgy tűnhet, hogy a globális tech sajtó, és velük együtt mi is valami lejárató kampányt folytatunk a nemrégiben bemutatott Pixel 6 mobilok ellen. Erről természetesen szó sincs, ám sajnálatos módon eddig akárhányszor a Google újdonságai reflektorfénybe kerültek, az szinte mindig valami hiba, vagy a felhasználókat zavaró dolog miatt történt. Például sokak szerint a készülékek ujjlenyomat-olvasója igencsak lassan teszi a dolgát, szerencsére a keresőóriásnak van magyarázata a jelenségre.

Ha valaki esetleg nem tudná, a Google Pixel és a Pixel 6 Pro kijelző alá szerelt optikai biometrikus érzékelővel rendelkezik, ami mostanában szerfölött sok kritikát kap az interneten. A panaszkodó felhasználók szerint a modul lassú és megbízhatatlan, ám a Google szerinte erről szó sincs. A cég a Made by Google nevű hivatalos Twitter-fiókon osztott meg egy közleményt, amely szerint a jelenség hátterében a továbbfejlesztett biztonsági algoritmusok vannak, ezek ugyanis meghosszabbíthatják a felhasználók ujjlenyomatának hitelesítését. Magyarán szólva, az extra biztonság hosszabb végrehajtást eredményez, legalábbis a Google szerint.

A megosztásban egy támogatási oldal linkje is szerepel, amelyre kattintva egy útmutatóhoz juthatunk. Ennek segítségével a felhasználók biztosíthatják ujjlenyomat-olvasójuk optimális működését. Egyébként a Google Pixel 6 okostelefonok ujjlenyomat-olvasói ezenkívül is kaptak némi nem kívánt figyelmet, nemrégiben ugyanis kiderült, hogy ezek a modulok a készülékek alaplapjához vannak kötve, ami jócskán megnehezíti a képernyővel kapcsolatos javításokat.

Forrás: GSMArena Borító: Tom’s Guide

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid