5 új funkciót kapott a YouTube Premium

0

A YouTube fizetős változata, vagyis a Premium, öt új funkcióval gazdagodott a Google nemrég megjelent bejegyzése szerint. Közös videózás, jobb képminőség és más érdekességek várnak a videómegosztó portál azon felhasználóira, akik nem sajnálnak havonta egy szerényebb összeget rászánni a szolgáltatásra.

Mostantól egy eddig a számítógépeken ingyenesen elérhető opcióval a mobil eszközök felhasználói is élhetnek. Ez az úgynevezett lejátszási sor, ami annyit jelent, hogy sorba lehet állítani a lejátszandó videókat, újabbakat lehet hozzáadni a sorhoz, illetve variálni lehet ezek pozícióját. PC-n a funkció ingyen van, telefonon viszont csak az előfizetők használhatják.

A YouTube Premium előfizetők Google Meet találkozókat rendezhetnek, amelyek részvevői függetlenül attól, hogy fizetős vagy ingyenes felhasználók, közösen nézhetnek videókat az oldalon. Ez egyelőre a Meet Live megosztás opción keresztül működik Android rendszert futtató eszközön, az elkövetkezendő hetekben pedig iOS-en is használhatóvá válik a FaceTime SharePlay révén.

A harmadik a mi személyes kedvencünk, amivel ott lehet folytatni a megkezdett videókat, ahol félbehagytuk, akár egy másik eszközön is. Hasonló lehetőséget a különböző streaming szolgáltatások is kínálnak, mint például a HBO Max, de jól jön YouTube-on is. (Megjegyzés: az előzményeknél eddig is lehetett folytatni a megkezdett videókat, de ezentúl egyből fel fogja ajánlati a YouTube a félbehagyott tartalmak folytatását, amikor belépünk egy másik eszközről.)

A negyedik újdonság az intelligens letöltés, ami az ajánlott videókat automatikusan a könyvtárba helyezi és letölti WiFi-n keresztül, hogy bármikor offline megtekinthessük őket. Ez jól jöhet például utazás közben, ahol esetleg nem áll rendelkezésre internetkapcsolat, vagy nem akarod az adatkereted használni.

Végül, de nem utolsó sorban, a Premium tagsággal bíró iOS felhasználókhoz érkezik egy emelt bitrátájú megtekintési opció a Full HD felbontású videóknál. Ezt a lehetőséget már tesztelték februárban, a Google ígérete szerint a megnövelt bitrátájú verzió “extra éles és tiszta lesz, különösen a sok részletet és mozgást tartalmazó videók esetében”. Nyugalom, az 1080p felbontású videók továbbra is elérhetőek maradnak ingyenesen is, de ha szeretnéd a javított képminőséget, akkor elő kell fizetni a szolgáltatásra.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid