5000 mAh-s akkuval és 5G-vel érkezett a Nokia G50

0

A Nokia újabb Qualcomm Snapdragon 480 lapkával szerelt okostelefonnal rukkolt elő, ezúttal a Nokia G50 képében. Nyilván a mobil belsejében dolgozó vas nem egy erőgép, de a hétköznapi felhasználási igényeket minden bizonnyal remekül ki fogja elégíteni. Ráadásul a készülék 48 megapixeles kamerával, 5G modemmel, valamint méretes, 5000 mAh kapacitású akkumulátorral is rendelkezik.

A Nokia G50 6,81 colos HD felbontású képernyőt kapott, az IPS LCD panel maximális fényerejét 450 nitben határozták meg. A készülék lelke a már említett Qualcomm Snapdragon 480, amely mellé 4 vagy 6 GB RAM kerülhet az összeszerelés során, a belső tárhely pedig lehet 64, vagy 128 GB is, és bővíteni egy akár 512 GB kapacitású micro SD kártyával is tudunk majd, amennyiben szükséges.

Az okostelefon hátoldalán összesen három képrögzítő egység foglal helyet, az elsődleges modul egy 48 megapixeles érzékelőt állít hadrendbe, munkájában egy 5 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint egy 2 megapixeles mélységérzékelő kamera segíti. Az előlapi képrögzítő egy 8 megapixeles széles látószögű megoldás, ami egy csepp alakú szenzorszigetben foglal helyet.

A Nokia G50 kapcsán említés érdemelnek még a következő jellemzők is: WiFi 6, NFC, Bluetooth 5.0, FM rádió, fülhallgató kimenet, illetve a Galileo, Beidou és GPS támogatással rendelkező navigációs rendszer. A töltés és a vezetékes adatátvitel egy USB-C porton keresztül történik, ami érdekes módon csupán USB 2.0 sebességgel működik. Ujjlenyomat-olvasót a bekapcsoló gombban találni, nem mellesleg a Google Asszisztens is kapott egy saját dedikált billentyűt. A mobil Android 11-et futtat, és az ígéretek szerint 2 teljes Android frissítést kap, biztonsági foltokat pedig egészen 3 éven keresztül.

A Nokia G50 energiaellátását egy 5000 mAh kapacitású telep biztosítja, ami támogatja a 18 wattos gyorstöltést. A HMD Global szerint az aksi elegendő energiát képes tárolni ahhoz, hogy csak kétnaponta keljen a konnektorhoz zarándokolni. A Nokia G50 forgalmazása valamikor a következő hónapban fog kezdődni, a várható ár pedig 270 euró, vagyis megközelítőleg 96 ezer forint.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid