5000 mAh-s aksival debütált a Honor 10X Lite

0

Eladják, nem adják, egyelőre nem tudni, mi lesz pontosan a Honor márka sorsa, az viszont tény, hogy folyamatosan újabb készülékekkel jelentkeznek a brand égisze alatt. A legújabb általuk prezentált okostelefon a Honor 10X Lite, ami a X10 5G és X10 Max 5G megfizethető változataként is felfogható. Középkategóriás specifikációk és egy méretes akkumulátor mellett egészen korrekt ajánlatnak tűnik. Lássuk a részleteket!

Ez sem éppen egy mini mobil, a képernyője 6,67 colos képátlóval rendelkezik, a gyártás során IPS LCD panelt használt a kínai vállalat, a felbontás pedig Full HD+. A megjelenítő felső részén középre igazítva egy kivágás található, ebből pislog ránk az előlapi 8 megapixeles kamera. A telefon ujjlenyomat-olvasója az oldalsó keretre lett szerelve, míg alul a fülhallgató kimenetet és a Type-C csatlakozót találjuk. Folytassuk a kamerákkal!

A 10X Lite hátoldalát egy 48 megapixeles f/1,8 rekeszértékű elsődleges kameramodul ékesíti, amely mellé egy 5 megapixeles ultraszéles látószögű, egy 2 megapixeles dedikált makró, valamint egy szintén 2 megapixeles mélységérzékelő került az összeszerelés során. Az előlapi képrögzítő egységet már említettük, azzal 8 megapixeles fotókat készíthet a jövendőbeli tulajdonos.

A Honor 10X Lite belsejében némi szerelést követően egy házon belül fejlesztett Kirin 710 lapkakészletre bukkannának a műszaki érzékkel rendelkezők, a processzor mellett 4 GB RAM, valamint 128 GB bővíthető háttértár szolgál. A középkategóriás okostelefon Android 10 operációs rendszert futtat, a Honor Magic UI 3.1 felhasználói felületével kiegészítve. Google-szolgáltatások továbbra sincsenek, de amúgy a Huawei HMS egyre méltóbb alternatívája a Mountain View-i óriás szoftvercsomagjának. Az okostelefon hardveres komponensei egy 5000 mAh kapacitású akkumulátorból nyerik a működéshez szükséges energiát, a telep támogatja a 22,5 wattos gyorstöltést is.

A Honor 10X Lite nagyjából 213 dollárnak (~64.500 Ft) megfelelő helyi valutáért kapható Szaúd-Arábiában, elsőként itt kezdik forgalmazni a készüléket. A telefon kapható zöld, fekete, illetve egy ilyen kékes-lilás árnyalatban (Icelandic Frost). A 10X Lite november 13–án Oroszországban is forgalomba kerül, és várhatóan még több régióban kapható lesz az elkövetkezendő hetek során.

Frissítés: A Honor 10X Lite várhatóan 2020 decemberétől Magyarországon is elérhető lesz, a pontos hazai ára még nem ismert.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid