52 megapixeles kamerát kaphat a Huawei P40 Pro

0

Igen, tudjuk, most szinte minden a Samsung érkezőfélben lévő zászlóshajói körül forog, de azért a többi gyártó sem feküdt le aludni, és folyamatosan dolgoznak boszorkánykonyháikban. Példának okáért a tavalyi évet politikai csatározással töltő Huawei is készül saját prémium modelljeinek bemutatójára, amelyekről most újabb infók láttak napvilágot, főszerepben a Huawei P40 Pro-val. 

A Huawei P40 Pro-ról azt tartják, hogy el fogja hagyni elődje szenzorszigetét, és helyette egy kivágásba szerelik majd az előlapi kamerát. A képernyő állítólag nagyobb mértékben lesz hajlított, mint a Huawei P30 Pro esetében, és egy kicsit az alsó, valamint felső keretnél is ívelt lesz a panel, ezt egyébként a korábban készült renderek is alátámasztják. Ami a méretet illeti, nagyjából hasonló lesz, mint elődje, a lenti képen állítólag a mobil képernyőjét óvó üveg látható középen, balról a P30 Pro, jobbról pedig a Honor Magic 2 előlapi borításának társaságában.


A Huawei csúcstelefonok esetében mindig elsődleges fontossággal bírtak a kamerák, és most róluk is kiderült néhány érdekesség. A Huawei P40 Pro hátlapján található képrögzítő rendszer elsődleges érzékelője 52 megapixeles felbontással bírhat a legújabb pletykák szerint. Ez egy 1/1,3 hüvelykes konstrukció lehet, ami a Quad Bayer szűrőket használva 13 megapixeles fotókat készíthet pixelösszevonással. A szenzor eredetileg 0,96μm-es pixelekkel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy 13 megapixeles fényképek készítésekor az effektív pixelek mérete 1,92μm.

Korábbi nem hivatalos renderkép

Összehasonlításképp megemlítjük, hogy a 48 megapixeles Quad Bayer érzékelők 1,6 µm-es effektív pixeleket tudnak csatasorba állítani, amikor a képpontokat összevonják, miközben a pixelek valódi mérete 0,8μm. Fontos megemlíteni, hogy ezek egyelőre csupán pletykák mindenféle megerősítés nélkül, és határozottan szembemennek azokkal a korábbi értesülésekkel, melyek szerint egy 64 megapixeles szenzor lesz a telefon hátlapi képrögzítő rendszerének elsődleges érzékelője. Az új információk forrása azt is állítja, hogy a Huawei P40 Pro kétféle kerámiából készült kiszerelésben is kapható lesz, sötétszürke és fehér színekben. A Huawei P40 készülékeket Párizsban fogják bemutatni márciusban.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid