Kicsit karcsú aksit kap a Samsung Galaxy Z Flip

0

Nem csak a Samsung Galaxy S20 modellekkel kapcsolatos pletykák pörögnek most nagy erőkkel, hanem a dél-koreai gyártó következő flexibilis kijelzővel szerelt telefonja, a Galaxy Z Flip is állandóan reflektorfényben van. A mobilról újabb érdekességek derültek ki, többek között az akkumulátor kapacitása, ami sajnos nem lesz valami acélos.

Korábban azt hittük, a telefont majd Galaxy Bloom-ként dobják piacra, de már tudjuk, hogy ez csak a fejlesztés alatt volt a különleges mobil kódneve. Új információk szerint a készüléket Galaxy Z Flip néven dobják majd piacra, és bár eddig kvázi semmi nem volt ismert a hardveres jellemzőkből a Snapdragon 855 lapkán kívül, most felszínre került a készülék akkumulátorának várható kapacitása. Az értesülések szerint 3300 mAh-s telepet szerelnek majd a mobil burkolata alá, ami nem igazán meggyőző, ugyanakkor még mindig jóval nagyobb, mint a hasonló formatervvel debütált Motorola Razr 2019 2150 mAh-s aksija. Ekkora akkumulátorral már jó esélye van a telefonnak arra, hogy kibírjon egy teljes napot egyetlen feltöltéssel, persze nem túl intenzív használat mellett. Hogy valamivel árnyaltabb legyen a kép, a szóbeszédek valamilyen gyorstöltési metódust is emlegetnek, így legalább hamar újratölthető lesz ez a kevésbé meggyőző méretű akkumulátor.

Végezetül ejtenénk pár szót a készülék megjelenítőjéről. A Samsung Galaxy Fold esetében használt és csúfosan leszerepelt plasztik bevonat helyett most ultravékony flexibilis üveget használnak majd a képernyő borítására, ami sokkal jobban fogja bírni a kiképzést, mint elődje. Van viszont egy csavar a történetben, mivel ezt az ultravékony üveget állítólag egy újabb réteg fedi majd, ami szintén műanyagból lesz. Ezáltal ha sérülés, mondjuk karc éri a képernyőt, elsőként ez a réteg látja majd kárát, nem pedig a kijelző részét képező vékony üveg. Talán ez egyúttal azt is jelenti, hogy javítás esetén nem kell az egész képernyőt cserélni, csak ezt a műanyag réteget, ami sokban csökkentené a szervizárakat, de persze ez még messze nem biztos.

A Galaxy Z Flip egyébként a Galaxy Foldhoz képest egész olcsó lesz, átszámolva 845 dollárt (~250 ezer Ft) kérhetnek majd érte Dél-Koreában. A bemutató már nincs messze, február 11-én lesz, és talán márciustól már meg le lehet majd venni a készüléket.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid