590 millió dollárt fektet a Meizuba az Alibaba Group

0

Kína legnagyobb, és egyben legnépszerűbb online kereskedőszövetsége, az Alibaba Group egy komolyabb összeggel szeretne beszállni a Meizuba, amelynek így kisebbségi tulajdonosává is válna.

A befektetés összege egészen pontosan 590 millió dollár, amelynek következménye egy szorosabb üzleti és stratégiai együttműködés. Ennek a termékekre is lesz hatása, ugyanis várhatóan több készüléken fog futni az Alibaba saját, Android alapokra épülő YunOS nevű operációs rendszere. A teljesség kedvéért hozzátenném, hogy jelen pillanatban is létezik a Meizu MX4-nek olyan variánsa, amin az említett OS fut.

Az Alibaba nálunk még kevésbé ismert, de egyes mérések szerint több eladást produkálnak, mint az eBay és az Amazon összesen! A kereskedőóriás 213 milliárd dolláros becsült piaci értékkel rendelkezik, ezért a kölcsönös együttműködés mindenképpen üdvözölendő lesz a Meizu számára. Az Alibaba pedig remek lehetőséget kap saját OS-ének felfuttatására.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid