5G-t a népnek: befutott a MediaTek Dimensity 720 lapkakészlet

0

A címben szereplő mottó akár 2020 jelmondata is lehetne, hiszen jelenleg a legtöbb gyártónak az a célja, hogy mindenki számára elérhetővé váljon az új hálózati szabvány. Ehhez persze nem csupán megfelelő infrastruktúra, hanem megfizethető árú mobilok is kellenek. Ebben segíthet majd a MediaTek új lapkája, ami a Dimensity 720 nevet kapta a keresztségben.

Az új lapkakészlet 7 nanométeres gyártási eljárás révén készül, és a belsejében összesen 8 mag dolgozik. Ezek közül kettő nagy teljesítményű Cortex-A76, míg a többi elsősorban energiatakarékos működésre fejlesztett Cortex-A55-ös mag. A lapkakészlet mellé LPDRR4X RAM modulokat lehet majd szerelni, ami pedig a belső tárhelyet illeti, az UFS 2.1 háttértárak támogatottak. A grafikus gyorsítás feladatát egy Mali-G57 MC3 GPU végzi.

Az 5G képességeket illetően annyit érdemes tudni, hogy az új középkategóriás lapkakészlet támogatja a 6 GHz alatti frekvenciákat. Hogy valamelyest ellensúlyozza az 5G hálózatok megnövelt energiafogyasztását, a MediaTek kidolgozott egy 5G UltraSave elnevezésű energiatakarékossági metódust, amely képes valamelyest csökkenteni az elhasznált energia mennyiségét, ezt alkalmazzák is az újdonságnál.

A további említésre méltó jellemzők között szerepel a 90 Hz-es, HDR10+ kijelzők támogatása, a Bluetooth 5.1, a továbbfejlesztett APU chip a gépi tanuláshoz, illetve támogatottak a 64 megapixeles kamerák is. Mozgóképek rögzítésekor pedig elérhető a 4K felbontás.

A MediaTek hivatalos közleménye szerint az Dimensity 720 lapkakészlettel felszerelt okostelefonok pár hónapon belül be is fognak futni, és mivel a Dimensity 820 lapkára épülő mobilok jelenleg nagyjából 250 dollárt kóstálnak, a most bemutatott chippel felvértezett készülékek valószínűleg még ennél is olcsóbbak lesznek. Akár már 60-70 ezer Ft-os 5G telefonok is jöhetnek 2020 második felében.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid