5G-vel és lyukas kijelzővel jöhet a Redmi K30

0

A Redmi K20 és K20 Pro mobilok – vagy ahogyan nálunk ismertté váltak, Xiaomi Mi 9T és Mi 9T Pro – nem véletlenül lettek népszerűek, hiszen elképesztő hardveres felszereltséget kínálnak olyan áron, amit az egyszerű dolgozó ember is képes megfizetni. Bár ez a két készülék még messze nem lejárt lemez, nyilvánvalóan a kínai gyártó keményen dolgozik a következő generáción. A Redmi K30 kapcsán a Xiaomihoz tartozó brand elnöke, Lu Weibing elárult néhány titkot a nagyközönség számára, még a Redmi 8 bemutatóján.

Aznap, amikor a Redmi 8 bemutatásra került, az ázsiai cég első embere megosztott néhány hadi titkot a Redmi K30-cal kapcsolatban. Először is a készülék 5G modemmel fog debütálni, így akár az első Redmi készülék is lehet, ami kompatibilis ezzel az új telekommunikációs szabvánnyal. A másik, amit elárult  – és ennek talán nem mindenki örül majd -, hogy az  okostelefon kijelzőjén lesz egy kivágás, ahova végül az előlapi duál kamera kerül.

Ez lesz az első olyan eset, amikor egy Xiaomi mobilon ezt a megoldást alkalmazzák. Lu Weibing meg is osztott egy kedvcsináló képet a Weibo profilján, hogy legyen némi elképzelésünk a telefonról, ami némileg hasonlít a Samsung Galaxy S10+-ra. Ugyanúgy duál előlapi kamera, ugyanúgy a megjelenítő jobb felső sarkában.

A Redmi K30 duál 5G modemet fog kapni, ami az jelenti, hogy SA és NSA módban is működik majd. Utóbbinál képes együtt használni az 5G-t és a 4G-t, ami jót tesz a kapcsolat stabilitásának. Lu Weibing az árról is nyilatkozott, szerinte nem a Redmi K30 lesz a legmegfizethetőbb 5G okostelefon a piacon, viszont amikor majd rákerül az a bizonyos vételár, ugyanúgy a Redmi védjegyének számító költséghatékony ideológia szerint fognak eljárni.

Már most akadnak olyan bennfentesek, akik tudni vélik, milyen lapkakészlet fog dolgozni a Redmi K30 belsejében, szerintük a érkezőfélben lévő Qualcomm 7250 chipset lesz a telefon burkolata alatt, mivel ez a lapka támogatja majd a duál 5G-t.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid