6 colos 4K AMOLED kijelzővel jöhet a Samsung Galaxy Note 5!

2

Az idei év a QHD felbontásról szólt, jövőre azonban már a 4K-s (UHD) mobilok hódíthatnak majd. Ennek megfelelően (többek között) a Samsung is egy minden eddiginél élesebb kijelzőn dolgozik.

A PhoneArena forrásai szerint augusztusban 5.9 colos UHD (2160×3840) Super AMOLED panelek tömeggyártását kezdi meg a gyártó. Ez több, mint 700 ppi-s pixelsűrűséget jelent, aminél már nem hogy szabad szemmel, de még talán egy egyszerűbb nagyítóval sem biztos, hogy látszanak az egyes pixelek.

A Note sorozat tagjait egyébként mindig szeptember elején leplezi le a gyártó, és így nem nehéz arra a következtetésre jutni, hogy az új kijelző valószínűleg a Galaxy Note 5-ben teljesít majd szolgálatot.

samsung-display-qhd-uhd

Persze mindez csak pletyka, de valószínűleg nem áll távol a valóságtól, hiszen a Samsung egyik korábbi ütemterve szerint is 2015-re tervezik az UHD kijelzők bevezetését. A Galaxy S6 még nem valószínű, hogy ekkorát ugrik felbontás terén, de a Note 5-nél már reális a feltételezés.

Egyébként az is érdekes kérdés, hogy milyen hardver lesz képes ezt a rengeteg képpontot meghajtani, de azért valószínűleg nem lesz gond, hiszen az év elején érkező 64-bites Snapdragon 810 brutálisan erősnek ígérkezik, az év folyamán pedig még ennél is gyorsabb processzorok jöhetnek majd.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid