6 éve húzódik a per az iPhone 4S lassítása miatt, most úgy néz ki, kártérítést kaphat rengeteg tulaj

0

Az iPhone 4S volt az a telefon, amellyel az Apple bevezette a Siri nevű virtuális asszisztenst, ám sokaknak nem emiatt emlékezetes a készülék, hanem azért, mert a gyorsabb működést ígérő iOS 9 frissítés után teljesítménycsökkenést tapasztaltak. Emiatt a felhasználók egy része csoportos keresetet indított a vállalat ellen 2015 decemberében, és az ügy azóta is húzódik, most viszont úgy néz ki, hogy az Apple beleegyezett a kártérítésbe.

Már az elején érdemes leszögezni, hogy az egész ügy az USA-ban zajlik, így kizárólag az ottani felhasználók részesülhetnek majd a kártérítésből, ami egyébként fejenként nem is lesz egy túlzottan nagy összeg. Az Apple ajánlata szerint 20 millió dollárt félretesznek erre a célra, így fejenként akár 15 dollárt is kaphatnak az érintettek, ez átszámolva nagyjából 5400 Ft.

Az iPhone 4S bemutatója 2011. október 4-én volt, és a készüléket Tim Cook tárta a nagyközönség elé, mert ekkor már súlyos betegségben szenvedett Steve Jobs, aki a rákövetkezendő napon hunyt el. A telefon iOS 5-tel debütált, és egész hosszú támogatást kapott, ám a 2015-ben megjelent iOS 9-cel nem mindenki volt elégedett.

Mindenféle nagy ígéretek hangzottak el a szoftverfrissítéssel kapcsolatban. A vállalat gyorsabb működést, simább animációkat és görgetést ígért azoknak, akik telepítik az új rendszert, de sokan épp ellenkező tapasztalatokat szereztek, lassabb működésre és gyengébb teljesítményre panaszkodta. Az is felmerült, hogy az Apple így szeretné rávenni a tulajokat, hogy a korosodó mobiljukat cseréljék egy újabb modellre, de az ilyesmit szinte lehetetlen bebizonyítani.

Az Apple nem ismerte be a lassítást, de mégis kártérítéssel érhet véget a több, mint 6 éve húzódó ügy, ugyanis felajánlották a fent említett összeget. Létrehoznak egy weboldalt és egy ingyenesen hívható számot, amelyen jelentkezhetnek majd az érintettek. Egyébként nem vonatkozik minden amerikai iPhone 4S tulajra az ajánlat, csak azokra, akik New York-ban vagy New Jersey-ben laktak a frissítés kiadásakor, mivel itt zajlott a per. Ha pedig a vártnál többen jelentkeznek, akkor lehetséges, hogy kisebb lesz az egy főre jutó összeg, mint az ígért 15 dollár.

Via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid