Úgy tűnik, kamerában is jobb a Snapdragon processzoros Galaxy S22 Ultra

0

Arról már többször írtunk, hogy milyen teljesítménybeli különbségek vannak a Samsung Galaxy S22 mobilok különböző lapkával szerelt változatai között, most pedig kiderült, hogy a fotózásban is tapasztalható némi eltérés. Készült egy érdekes összehasonlítás két Galaxy S22 Ultra között, és sajnos rossz hírünk van: ha nem is sokkal, de a legtöbb esetben jobb képeket lő a nálunk nem kapható Snapdragon processzoros modell.

A PhoneArena egymásnak eresztett két Galaxy S22 Ultrát, az egyikben Snapdragon 8 Gen 1 dolgozik, a másikban pedig Exynos 2200 (ez utóbbi jelent meg Európában). Ugyanolyan körülmények között lőttek fotókat mindkét telefonnal, és egymás mellé rakták őket, hogy megnézzék, vannak-e látható különbségek.

A szenzorok típusában nagy valószínűséggel nincs elérés, de a képfeldolgozó chip más, és vélhetően emiatt az elkészült fotókban voltak eltérések, ráadásul nem csak egy-egy véletlenszerű esetben.

A nappali képek alapvetően nagyon hasonlóak lettek, de az Exynos modellnél bizonyos részeken zajosodás jelent meg teljes nagyításnál, míg a Snapdragon processzoros változat fotóinál jóval tisztábbak voltak ugyanezek a részek, valószínűleg jobban működött a zajcsökkentő algoritmus. A színekben élénkségében is volt egy minimális elérés az utóbbi javára, illetve az árnyékos helyek kevésbé voltak sötétek, láthatóbbak maradtak a részletek.

Az éjszakai fotóknál hasonló volt a helyzet, a sötét égbolt kissé zajos lett az Exynos lapkás Galaxy S22 Ultra esetében, és a színekben is voltak apróbb eltérések.

Az ultraszéles látószögű fotóknál jobban visszaadta az apróbb részleteket a Snapdragon chipsettel szerelt modell, a zoom képeknél pedig nagyon közel volt a végeredmény, de teljes nagyításnál itt is akadt egy kis élességbeli különbség az utóbbi javára némelyik képnél.

  • A teljes tesztet és az összehasonlító fotókat a PhoneArena oldalán tudod megnézni. Az általunk mutatott kivágott, tömörített képek nem feltétlenül adják vissza jól a különbségeket.

Persze felületes szemléléssel azért nagyon hasonló fotókat készít a két Galaxy S22 Ultra, a legtöbb felhasználó nem fogja észrevenni a különbséget, főleg mivel nem is jutnak hozzá mindkét változathoz, csak az egyikhez vagy a másikhoz régiótól függően. A minőségbeli eltérés minimális, és alapvetően mindkét modell kamerája kiemelkedően jó, de azért ha belenagyítunk a képekbe, akkor találhatunk eltéréseket, és sajnos leginkább a Snapdragon 8 Gen 1-es készülék javára.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid