600 megapixeles kameraszenzort készítene a Samsung

0

A Samsung egy hatalmas játékos a mobilokba szánt szenzorok piacán, ők dobtak piacra elsőként 64 és 108 MP-es telefonos kamerát is. Itt nem állnak meg, hamarosan jöhet egy 144 MP-es megoldás a gyártótól, a cél azonban a 600 MP elérése!

Igen, jól olvastad, 600 megapixeles kameraszenzort készítene a Samsung, ez ráadásul nem csak pletyka. A vállalat weboldalán megjelent egy friss közlemény, amelyet a szenzor részleg vezetője, Yongin Park írt, és az áll benne, hogy ezt a szintet célozták meg a fejlesztéseikkel.

De miért pont 600 megapixel, és nem 400, vagy mondjuk 1000? Erre jó oka van a Samsungnak, ugyanis szerintük az emberi szem nagyjából 500 megapixelt tud érzékelni, és ezt a szintet szeretnék elérni, illetve kicsit túlszárnyalni.

Telefonokba egyébként nem lesz túl egyszerű beépíteni egy ilyen szenzort a méretbeli korlátok miatt. A jelenlegi nagy felbontású mobilos kamerák (48, 64 vagy 108 MP) esetében a 0,8μm-es pixelméret a leginkább elterjedt, és sokáig nem is tudtak ennél kisebb képpontokkal szenzort gyártani. Tavaly mutatta be a Samsung az első érzékelőt, amely 0,7μm-es képpontokkal rendelkezik, de még ennél is tovább kell zsugorítani a méretet, ha 600 megapixelt akarnak egy telefonba bezsúfolni.

Egyébként arról is szó esett a közleményben, hogy eddig elsősorban mobilokban használták fel a Samsung szenzorait, de arra lehet számítani, hogy egyre több egyéb eszközben bukkannak majd fel a gyártó kamerái, mint a járművek, az IoT készülékek vagy a drónok.

Via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid