7 éves mobilon is elfut az Android 7.0 Nougat

2

A HTC HD2 egy legendás okostelefon, és annak ellenére, hogy már több, mint 7 éves, a mai napig készülnek rá újabb és újabb szoftverek. Nem maradt ki a tavalyi Marshmallow sem, most pedig a Nougat a soros.

A HTC 2009-ben mutatta be a HD2-t, mégpedig Windows Phone 6.5-tel. A ma már elavultnak számító hardver akkor még a csúcsot képviselte: 4.3 colos TFT kijelző 800×480 pixeles felbontással, Qualcomm Snapdragon S1 processzor egyetlen 1 GHz-es maggal, 448 MB RAM, 512 MB bővíthető tárhely és egyetlen 5 megapixeles kamera a hátlapon (autofókusszal és dupla LED villanóval).

hc-hd2

A HD2-re számtalan különböző (nem hivatalos) ROM készült az évek során, megkapta a WP7-et, a WP8-at, a Firefox OS-t, és természetesen több Android verziót. Utóbbiból az ősrégi 2.1 indította a sort, de nem maradtak ki az újabb kiadások sem (Jelly Bean, KitKat, Lollipop és Marshmallow).

htc-hd2-android-7

Most pedig már készül a HTC mobiljára az Android 7.0-ra épülő CM14. A rendszer még nagyon kezdetleges állapotban van, azaz nem alkalmas mindennapi használatra, de dolgoznak az ügyön. Az a tény viszont már önmagában is érdekes, hogy egy 7 éves mobilra egyáltalán sikerült feltenni a legújabb Androidot, amit a gyártók általában csak a legfrissebb, 1-2 éves készülékeikre adnak ki hivatalosan…

forrás

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid