8.7 hüvelykes hajlítható kijelző a SEL műhelyéből

0

Egyre gyakrabban lehet olvasni hajlítható kijelzőkről, és már több gyártó is feltekerhető prototípusokkal kísérletezik. Személyes véleményem szerint egy idő múlva már nem a felbontás növelése lesz a brandek közötti verseny fő mozgatórugója, hanem ezeknek a flexibilis paneleknek a tökéletesítése. Ha széthajtom tablet, ha összehajtom telefon, gondoljatok csak bele...

SEL panel 2

Nemrég már hírül adtuk egy japán gyártó próbálkozását a témában, és ismét a felkelő nap házából érkezik az újabb hajlítható csoda. A Semiconductor Energy Laboratory (SEL) bemutatta 8.7 colos Full HD-s Super AMOLED paneljét, amit háromszorosan is meghajthatunk. Tehetjük ezt több, mint százezer alkalommal anélkül, hogy a megjelenítőnek bármi baja lenne. Mindezek mellett érdemes megemlíteni, hogy egy érintőkijelzőről beszélünk. A japán gyártó bemutatott egy kisebb, 5.9 colos prototípust is, de ez csupán 720p-s felbontású, és nem támogatja az érintéses bevitelt. Azt még nem tudni, hogy mikor jelennek meg, és mennyibe kerülnek majd ezek a panelek, de a felhasználási lehetőség száma szinte végtelen.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid