8 dolog, amiben a Xiaomi Mi Note Pro veri a Galaxy Note 4-et

2

A nemrég bemutatott Xioami Mi Note Pro az egyik legjobb jelenlegi csúcsmobil, aminek nagyon kevés vetélytársa akadhat. És most nem csak a szupergyors Snapdragon 810-es processzoron, a 4 GB RAM-on, vagy a gyönyörű kijelzőn van a hangsúly, hiszen nagyon sok téren tudott újítani a kínai vállalat, ami szinte a semmiből a világ egyik leginnovatívabb gyártójává lépett elő.

Jelen cikkben 8 olyan dolog kerül említésre, amiben a Xiaomi új csúcsmodellje még a Samsung Galaxy Note 4-et is lepipálja. Nézzük, hogy mik ezek!

1. Gyönyörű 3D-s üveg borítás a hátlapon

A Galaxy Note 4 meglehetősen egyedi előlappal mutatkozott be, hiszen a kijelzőjét egy 2.5D-s üveg borítás védi, ami annyit jelen, hogy a széleken van egy kis íve a megjelenítőnek. A Xiaomi csúcsmodellje ugyanezt tudja, sőt, még többet is, hiszen a hátlapját 3D-s üveg borítja, ami annyit tesz, hogy a széleken nagyobb a hajlítás.

Mi Note Pro: fém keret és 3D-s üveg hátlap

Mi Note Pro: fém keret és 3D-s üveg hátlap

2. Vékonyabb kivitel

Azon sokat lehetne vitatkozni, hogy egy telefonnak mennyire kell vékonynak lenni, de az tény, hogy egyre divatosabbak a karcsú mobilok, és ebben is elég jó a Mi Note Pro, hiszen mindössze 6.95 mm-es. Ezzel szemben a Note 4 8.5 mm vastag.

mi-note-pro-vekonysag

3. Snapdragon 810-es processzor

A Note 4 a megjelenésekor elérhető legjobb hardvert kapta (Snapdragon 805 és Exynos 7 Octa), de azóta eltelt pár hónap. A Xioami új zászlóshajóját már a 8 magos, 64 bites Snapdragon 810 hajtja, ami egy valódi szörnyeteg.

qualcomm

4. 4 GB RAM

A Note 4-be 3 GB RAM került, ami azért elég sok, és tavaly nem is jutott ennél tovább egyik gyártó sem. A 2015-ös év azonban már több 4 GB memóriával szerelt készüléket tartogat számunkra, amikből az egyik első a Mi Note Pro.

5. 64 GB belső tárhely

Ezen sincs mit ragozni, a Note 4 32 GB-os tárhelyét megduplázza a Xiaomi, hiszen 64 GB-tal adja ki az új zászlóshajóját.

Xiaomi-Mi-Note

6. Dual SIM foglalat

Nálunk valamiért kevésbé vannak elterjedve a daul SIM-es mobilok, pedig egy nagyon hasznos extráról beszélünk. A Note 4 sajnos nem rendelkezik ilyen képességgel, de a Mi Note Pro-nak nem akadály a két SIM-kártya fogadása.

Xiaomi-Mi-Note-dual-sim

7. LTE Cat. 9 sebesség

A Xiaomi Mi Note Pro Snapdragon 810-es processzora LTE Cat. 9-es modemmel rendelkezik, ami elméletileg akár 450 Mbps-os letöltési sebességet is lehetővé tesz 4G hálózaton keresztül. Ezzel szemben a Note 4 Snapdragon 805-ös változata LTE Cat. 6-ot tud (300Mbps), az Exynos-os verzió pedig LTE Cat. 4-et (150 Mbps). Persze ez nem igazán érinti a hazai felhasználókat, hiszen csak Dél-Koreában van olyan hálózat, amin elérhető a 450 Mbps-os sebesség, ráadásul a hamarosan megjelenő Note 4 S-LTE már tudja ezt is.

8. Árak

A Mi Note Pro a Xiaomi eddigi legdrágább készüléke, de még így is jóval olcsóbb lesz a Note 4-nél. Míg az utóbbi 700 dollár körül kapható külföldön, addig a kínaiak újdonsága 530 dollárnak megfelelő áron nyit majd. Nem rossz!

És egy kis megjegyzés a végére: Ne gondolja senki, hogy ez a cikk a Note 4 ellen irányul. A Samsung csúcsmodellje nagyon jól sikerült (ez a tesztünkből is kiderül), és egy jó darabig valószínűleg nem lesz igazán komoly alternatívája. Ráadásul hasonlóképpen fel lehetne sorolni több mindent, amiben a Note 4 még mindig jobb. Azt viszont el kell fogadni, hogy nem áll meg a fejlődés, és nagyjából fél évente új generációs csúcsmobilokat kapunk, amik lepipálják az elődeiket.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid