8 éves a Xiaomi

0

8 évvel ezelőtt, egész pontosan 2010 április 6-án indult el a Xiaomi sikertörténete, amikor is Lei Jun hat társával együtt megalapította a céget, ami a MIUI-val került be a köztudatba, mostanra pedig az egyik legnagyobb és legközkedveltebb gyártóvá vált.

A nevük jelentés “small rice” (kicsi rizs), és 2010 augusztus 16-án hallattak magukról először, mikor kiadták a MIUI első béta verzióját, amely később decemberben jelent meg hivatalosan. Íme néhány kép a korai változatból.

2011 augusztusában érkezett az első mobiltelefonjuk, ami a Xiaomi Mi 1 nevet kapta és már a saját rendszerük futott rajta. Ebből egyébként 3.5 millió darabot sikerült eladniuk. Kezdetben kihagyták a viszonteladókat és direkt értékesítést választottak, és mivel a telefon jól sikerült, és olcsón adták, ezért nagyon gyorsan elterjedt a hírük. 2012-ben adták ki a Mi 2 és Mi 2S készülékeket, és ekkor már 7.19 millió mobilt adtak el. 2013-ban jelent meg először az olcsóbb Redmi vonal, és ebben az évben 18.7 millió készülékük talált gazdára.

2014-ben igyekeztek már a világ minden szegletében jelen lenni, ezért pedig Hugo Barra (mostanra már az Oculus VR-nál van) volt a felelős, és kijelenthetjük, hogy remek munkát végzett. Ekkor már más termékekkel is megjelentek a piacon, mint pl. a Xiaomi Mi TV.

2015-ben több mint 70 millió okostelefont adtak el, és ekkora belátták, hogy nem elegendő az online értékesítési csatorna, mivel kinőtték ezt. A következő években több mint 1000 boltot nyitottak Kínában és rengeteg partnerrel szerződtek, hogy minél nagyobb réteghez eljussanak.

2017-re be is érett ennek a gyümölcse, hiszen 92.4 millió telefont adtak el, és ezzel az 5 legnagyobb mobilgyártó elit klubjához csatlakoztak. Az eladások 75%-kal nőttek az előző évhez képest, ami kimagasló eredmény volt ezen a szinten.

Mostanra már nem csak a mobiliparban cseng jól a nevük, mivel gyakorlatilag minden tech kütyü megtalálható a saját brandjükben. Az okosotthon kellékeitől kezdve, a szórakoztató kütyükön át, a fitness termékekig mindent gyártanak, ráadásul mindezt a megszokott magas minőségben.

Mostanra itthon is jól cseng a nevük, hiszen több hazai cég is forgalmazza a termékeiket, és talán az egyik legjobban ajánlott név lett a hozzá értők köreiben. Mi is rendszeresen írunk a remek kütyüjeikről, hiszen úgy véljük, hogy a kimagasló minőség mellé baráti ár társul.

Mi csak annyit mondhatunk, hogy csak így tovább Xiaomi, gratulálunk a sikersztorihoz, és a csodás 8 évhez, ami alatt rengeteg remek termékkel ajándékoztak meg minket.

Forrás: Gagadget

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid