Koncepcióképeken a Vivo beépített drónos mobilja

0

Nagyjából egy héttel ezelőtt mindenkinek égnek állt a haja, de jó értelemben, amikor kiderült, hogy a Vivo egy nem mindennapi okostelefon koncepcióját védette le. Egy olyan mobilról van szó, amelynek belsejében egy teljesen működőképes, repülő drón található. Már a szabadalomhoz mellékelt vázlatok is elég látványosak voltak, most viszont iszonyatosan menő rendereken tekinthetjük meg ezt a ötletet, amelynek megvalósíthatósága kérdéses, de a vagánysága nem.

Az ötlet egyszerűbb, mint gondolnánk: adott egy okostelefon, amelynek a belsejében egy négyrotoros, kétkamerás mini drón található, ami szükség esetén előjön a készülékből. Az ötlet megvalósításához egy nagyon vastag telefon, vagy egy rekordvékony és könnyű kamerás drón szükséges, sejtésünk szerint a Vivo inkább utóbbiban gondolkodik.

Miután a drón elhagyta a készülék házát, a felhasználó képes lesz irányítani azt, és fotókat, illetve videókat készíthet a segítségével, akár távolabbról is. A LetsGoDigital csapatának köszönhetően most működés közben is megnézhetjük ezt a készüléket.

Mondanunk sem kell, hogy ezek csak koncepcióképek, amelyek egy szabadalom alapján készültek, így ha valóban lesz egyszer egy ilyen készülék, előfordulhat, hogy az nem pont így néz majd ki.

A renderek alapjául szolgáló skiccek

Mindenesetre ez nem gátolhat bennünket abban, hogy itt és most gyönyörködjünk a közzétett képanyagban.

Így szinte teljesen átlagosnak tűnik

Azt is kénytelenek vagyunk hozzátenni, hogy ennek az okostelefonnak a megvalósíthatósága jelenleg erősen kétséges. Olyan vastagságú drónok, mint mondjuk egy okostelefon, már most is léteznek, ám ahhoz, hogy ez a koncepció megvalósuljon, erre a bizonyos drónra még szerelni kellene két képrögzítő egységet, és valami akkumulátorfélét is, ami a mostani technológiákkal egy elég vastag és meglehetősen nehéz, mondjuk ki: ormótlan készüléket eredményezne. Az pedig korántsem volna olyan menő, mint ezeken a képeken.

Arról nem is beszélve, hogy az apró repülő szerkezet egy csomó helyet elfoglalna az okostelefon belsejében, ami újabb kompromisszumokra kényszerítené a gyártót, és még messze nem jártuk körül a lehetséges problémák sorát.

Ugyanakkor a Vivo a világ egyik legnagyobb telefongyártója, rengeteg kutatásra és fejlesztésre használható pénzzel, tehát ha nem is mostanában, de valamikor akár meg is valósíthatják ezt a lenyűgöző ötletet. A kérdés már csak az, hogy vajon kinek van szüksége egy telefonból kirepülő drónra James Bondon kívül? Te tudnád mire használni a Vivo mobilját?

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid