Ismét feltűnt a színen az 5G-s Samsung Galaxy A23

0

A Samsung Galaxy A23 idén márciusban jelent meg Snapdragon 680 lapkával és 4G támogatással, de nem sokkal a debütálást követően elkezdtek szállingózni a pletykák, amelyek szerint egy 5G-s variáns is van a Samsung tarsolyában. A telefon létezését most a Geekbench alkalmazás erősítette (újra) meg, ugyanis valaki lefuttatta azt az okostelefon prototípusán.

A szintetikus tesztelésen átesett mobil az SM-A236U modellszámot viselte, ami nagy valószínűséggel egy az észak-amerikai piacra szánt variánst takar. Természetesen lesz majd európai régiós változat is, legalábbis a májusban napvilágra került előzetes jelentésekben említést tesznek róla. A Geekbench-en járt okostelefon belsejében a számításokat egy Snapdragon 695 chipset végzi, ami a korábbi Qualcomm Snapdragon 690 frissített verziója.

Az új modell mmWave 5G támogatással, 15 százalékkal nagyobb CPU teljesítménnyel, valamint 30 százalékkal javított grafikus gyorsítással büszkélkedhet. Előbbit a frissített Kryo 660 magoknak, utóbbit pedig az Adreno 619 GPU modulnak köszönheti. Az mmWave támogatás, amennyiben részét képezi a piacra kerülő okostelefon képességeinek, valószínűleg az USA-ra fog korlátozódni.

A szintetikus eredmények alapján a Samsung Galaxy A23 5G Android 12 operációs rendszert futtatott a tesztek ideje alatt, a szoftveres ökoszisztémát a Samsung saját fejlesztésű One UI 4 interfésze egészítette ki. Az okostelefon belsejében 4 GB RAM teljesített szolgálatot, de az LTE modemmel szerelt kiadásból kiindulva valószínűleg másfajta konfigurációk is lesznek. Korábban láthattunk rendereket is, amelyeken az 5G-s változat pózol, de nyilvánvalóan nem voltak észlelhető különbségek a két készülék között.

Előzetes render a készülékről

A mobil 6,55 colos kijelzővel bírhat a spekulációk szerint. A 4G-s Samsung Galaxy A23 6,6 hüvelykes, Full HD+ felbontású LCD kijelzővel rendelkezik, ami támogatja a 90 Hz-es képfrissítést. Hátoldalán 50 megapixeles elsődleges kamera foglal helyet, amelyet egy 5 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint egy 2 megapixeles makró egység, illetve egy szintén 2 megapixeles mélységérzékelő támogat. Az előlapi kamera 8 megapixeles, a telefont energiával ellátó telep pedig 5000 mAh-s, és kompatibilis a 25 wattos töltőkkel.

Az 5G-s kiadás valószínűleg megörököl majd néhányat ezek közül a jellemzők közül, de arra is számítani lehet, hogy bizonyos aspektusaiban jobb lesz, mint az LTE modell. Ennél több információval jelenleg nem tudnunk szolgálni, a megjelenés várható dátuma és az esetleges ár mind rejtély, de sejtésünk szerint hamarosan újra hallani fogunk a Samsung Galaxy A23 5G-ről.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid