Különös: a Samsung Galaxy S25+ lenyomja a tesztekben a Galaxy S25 Ultrát

0

Nem sokkal azt követően, hogy letesztelték a Samsung Galaxy S25 Ultra amerikai és európai piacra szánt változatait, most a Galaxy S25+ is megmutatja, mit tud. Az okostelefon Snapdragon 8 Gen 4 lapkakészlettel szerelt prototípusát a Geekbench alkalmazással tették próbára, és az eredményei jobbak lettek, mint a Galaxy S25 Ultráé.

A Galaxy S25+ az egymagos mérésekben lenyomta a Galaxy S25 Ultrát, mindezt annak ellenére, hogy az európai verzióban lévő Snapdragon 8 Gen 4 lapkakészlet elsődleges magjai 4,47 GHz-en pörögnek, miközben a Galaxy S25+ teljesítménymagjai 4,19 GHz-en duruzsolnak. Az Ultra variáns a többmagos mérésekben is kikap a sorozat középmodelljétől, amennyiben az amerikai variánsokat hasonlítjuk össze.

A furcsaság hátterében valószínűleg az áll, hogy a Samsung a Galaxy S25 mobilokba egyedi Snapdragon 8 Gen 4 változatokat fog szerelni, tudjátok, ezek futnak a “Snapdragon for Galaxy” márkanév alatt. A pletykák szerint a dél-koreai gyártó és a Qualcomm még mindig finomhangolják ezt a bizonyos chipsetet, és több prototípus bevonásával igyekeznek optimalizálni a teljesítmény és az energiafogyasztás közötti egyensúlyt.

A várható formaterv – nem sok minden fog változni

A Qualcomm egyébként magasabb órajellel szokta ellátni a Samsungnak szánt Snapdragon csúcslapkát, így az a Galaxy S25 Ultra, amelynek teljesítménymagjai 4,47, energiahatékony számítóegységei pedig 3,53 GHz-en pörögnek, a végső kiadásban még magasabb frekvenciá(k)ra is képes lehet. Ami még egyébként adhat némi minimális előnyt a Galaxy S25+-nak, az az, hogy egy picit kisebb megjelenítővel rendelkezik, amelyen kevesebb pixel található, ez pedig kevesebb munkát jelent a grafikus processzornak, ami adhat valamennyi pluszt a Galaxy S25 Ultrával szemben a benchmark tesztekben.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid