Ennyien haltak bele a szelfizésbe az elmúlt két és fél évben

0

A hiúság a hét halálos bűn egyike, és ezt igazolja egy kutatás is, amely a szelfizés közben történt halálesetek számát vizsgálja. Egyre többen vesznek oda önfotózás közben, ráadásul vélhetően ezeknek a haláleseteknek a java elkerülhető lett volna egy kis odafigyeléssel…

A Carnegie Mellon University és még néhány indiai egyetem kimutatásai szerint 127 ember halt bele az önfotózásba egy 29 hónapos periódus alatt, amelynek a vége szeptemberben volt. A halálos kimenetelű esetek vizsgálata globálisan történt, 60 százalékuk Indiában, 6.3 százalékuk pedig az Egyesült Államokban volt. A szelfihalál – avagy killfie angolul – egy új fogalom, ami olyan tragédiát jelent, mely elkerülhető lett volna, ha az elhunyt nem az önarcképkészítésre koncentrál.

A halálesetek száma országokra lebontva

A halálesetek száma országokra lebontva

A közvetlen halálokok között nyolc főbb indok található: magasság, víz, magasság és víz együtt, vonat, fegyverek, járművek, elektromosság, illetve állatok. Ami durva, hogy az esetek 76 százalékában férfiakkal történt baleset, pedig a hölgyek általában véve sűrűbben fotózzák saját magukat. Az áldozatok több mint kétharmada – 70% – 24 évnél fiatalabb volt.

A különféle halálokok arányai

A különféle halálokok arányai

A kutatás matematikai és más tudományos módszerekkel szeretett volna különbséget tenni a biztonságos, valamint a veszélyes szelfik között. Némi angol tudással felvértezve ennek te magad is utánajárhatsz, csak ide kell kattintanod. Mi inkább a PhoneArena munkatársaival értünk egyet, akik szerint a józan paraszti észre több értelme van hallgatni, mint holmi kutatásokban keresni a választ arra, hogy mikor veszélyes szelfizni, és mikor nem.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid