Ez az 5 mobilgyártó a legnépszerűbb most Európában

0

Érkezett egy friss kimutatás arról, hogy 2018 első negyedévében mely mobilgyártók készülékeiből fogyott a legtöbb Európában, és bizony akad meglepetés a listán, nem is egy!

Az első három hely a szokásos, már jó ideje Samsung, Apple és Huawei a sorrend. A Samsung a piac harmadát birtokolja, azaz igen erős Európában, még úgy is, hogy 15.4%-ot csökkent az eladott darabszám egy év alatt. Az Apple szintén csökkenő tendenciát mutat, a Huawei viszont rengeteget erősödött, 38.6%-kal adtak el több mobilt, mint egy évvel korábban.

A Xiaomi már Európában is a negyedik, nem csak globálisan, tehát nem kizárólag a kínai és indiai piacon elért sikereik járultak hozzá ehhez az előkelő helyhez. Most már tehát hivatalosan is kijelenthető, hogy a Xiaomi berobbant az európai piacra, hiszen szinte a semmiből 5.3%-os részesedést értek el, azaz több, mint minden 20. eladott mobil a kínai gyártótól származik.

A legmeglepőbb azonban a Nokia helyezése, az újraéledő gyártó felkerült az 5. helyre, rengeteg nagynevű riválist beelőzve. Úgy látszik, eddig elég jól halad a visszatérés.

Forrás: Canalys

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid