Itt az új Xiaomi Redmi S2 – Android 8.1, korrekt hardver és kedvező ár

0

A korábbi ígéreteknek megfelelően végre megérkezett a Xiaomi Redmi S2, amelyből már elő is lehet rendelni a Global verziót. A telefont a Redmi Note 5 alá pozicionálták, de azért sikerült az említett készülék egynémely jellemzőjét átmenteni a frissen leleplezett újdonságba. Gondolunk itt például a hosszított kijelzőre, valamint a duál kamerára.

Az okostelefon burkolata alatt a Snapdragon 625 lapkakészlet dolgozikami pedig a szoftveres oldalt illeti, MIUI 9 felhasználói felület, illetve Android 8.1 Oreo rendszer fogad minket, miután bekapcsoltuk a készüléket. Az előbb említett chipset belsejében egy nyolcmagos processzort találunk, a konstrukció amúgy 2.0 GHz-en duruzsol. A grafikus számításokért egy Adreno 506 GPU felel.

A Xiaomi Redmi S2 kijelzője 5.99 colos, a felbontás pedig HD+. Fizikai billentyűket keresve sem találnánk az előlapon, a képernyő feloldására hivatott biometrikus szenzor a hátlapon található. A felhasználói interfész kezelése szoftveres gombok révén történik, ami manapság igazából már teljesen megszokott.

Az előlapi kamera munkáját mesterséges intelligencia segíti, valamint LED villanó, az érzékelő felbontása 16 megapixel. A hátoldalon található kamerakészlet egy 12 megapixeles és egy 5 megapixeles szenzort állít csatasorba, ugyanazzal az elektronikus képstabilizátorral megtámogatva, amit a Redmi Note 5 esetében már megismerhettünk.

Ami a rendszermemóriát illeti, kétféle kiszereléssel kell számolni, az egyikben 3GB RAM és 32 GB belső tárhely, a másikban 4 GB RAM plusz egy 64 GB-os háttértár található. Bármelyiket is választjuk, lehetőségünk van utólagos bővítésre micro SD kártya segítségével. A korrekt üzemidőről pedig egy 3080 mAh-s aksi gondoskodik.

A kisebb háttértárral ellátott modell ára 165 dollár körül alakul, a másik készülékért pedig valamivel több, mint 200 dollárt kérnek. A Xiaomi Redmi 2S nemzetközi verzióját (B20-as LTE-vel, magyar nyelvvel) már elő is lehet rendelni a GearBest weboldalán. Részletek az alábbi linkeken:

Tipp: válaszd a garantáltan áfa- és vámmentes Priority Line/EU Express szállítás!

Forrás: Xiaomi

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid