A Huawei bemutatta a Maimang 8 okostelefont

0

Megérkezett a Huawei Maimang 8, ami a szemfülesek számára ismerős lehet, hiszen szinte teljesen azonos a Huawei P Smart+ (2019)-cel. A korábbi évek tapasztalatai alapján ez a készülék lehetne majd a Mate 30 Lite (a Maimaing 7-ből lett például a Mate 20 Lite tavaly), de idén valószínűleg mégsem ez lesz a helyzet.

A mobil leglátványosabb, és egyben legtöbbet használt része a megjelenítő, ami egy 6,21 hüvelykes IPS LCD panel, felső részén egy aprócska szenzorszigettel, melyben egy 8 megapixeles kamera talált otthonra. A hátlapon 24 megapixeles elsődleges, 16 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint egy 2 megapixeles mélységérzékelő feszít. Szintén a hátoldalon bukkanhatunk rá az ujjlenyomat-olvasóra.

A telefon belsejében Kirin 710 lapkával, valamint 6 GB RAM-mal fogunk találkozni, amelyeket 64 GB-os belső tárhely egészít ki, utóbbit lehet bővíteni is, akár 512 GB kapacitású micro SD kártyát is rakhatunk a készülékbe.

A Maimang 8 akkuja 3400 mAh kapacitású, töltése  pedig a már kicsit avítt micro USB porton keresztül történik. A szoftveres környezetet Android 9.0 Pie operációs rendszer szolgáltatja, EMUI 9 felhasználói felülettel öltöztetve.

A Maimang 8 éjféli fekete, valamint zafírkék színekben lesz kapható, az indulóár pedig 274 dollárnak megfelelő jüan. A mobilt elsősorban a kínai piacra szánják, és a napokban meg is jelenik. Ami a készülék érdekessége lehetett volna, hogy ez jön majd hozzánk Mate 30 Lite néven, viszont ez valószínűleg mégsem így lesz. Szinte biztosra vehető, hogy ennél kicsit komolyabb felszereltséggel érkezik a Mate 30 sorozat legolcsóbb tagja. A tavalyi Mate 20 Lite-ban például már USB-C csatlakozó volt, és jóval komolyabb, 24 MP-es szelfikamerával jött.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid