Hivatalos a Xiaomi Mi Watch okosóra

0

A Xiaomi nem csupán egy vagány okostelefonnal rukkolt elő a CC9 Pro/Mi Note 10 képében, de gondolt az okosórák rajongóira is, és hivatalosan bejelentette a Xiaomi Mi Watch érkezését, ami az első viselhető eszköz a Mi szérián belül. A kínai gyártó a készüléket úgy reklámozza, hogy az egy apró telefon a csuklódon.

A Mi Watch a többi okosórához képest egészen méretes kijelzővel rendelkezik, melynek képátlója 1,78 hüvelyk, a gyártás során felhasznált AMOLED panelnek köszönhetően pedig gyönyörű színekre, és kvázi végtelen betekintési szögekre számíthatunk. A készülékház 44 mm-es, a hátsó részt kerámiából készítették, a jobb oldalon pedig egyetlen gomb, valamint egy lünetta található, az óra interfészét ezekkel vezérelhetjük az érintőképernyő mellett.

A szerkezet bal oldalára hangszórót, valamint mikrofont is szereltek a hozzáértők kezek, tehát a készülék alkalmas hívások fogadására vagy indítására. Az okosóra belsejébe pedig került NFC chip, Bluetooth modul, valamint e-SIM rendszer. És ha már rendszerekről beszélünk, érdemes ejteni pár szót a készülék szoftveréről, ami valóban nem mindennapi.

A Xiaomi Mi Watch a Google által fejlesztett Wear OS rendszert futtatja, ám a MIUI egy olyan változatával karöltve, melyet a kínai gyártó kifejezetten órák számára alkotott. Ha belegondolunk, ez az első átszabott verziója a Google Wear OS-nek, ezelőtt ilyesmire nem volt példa.

Az órákra szánt MIUI for Watch több, mint 40 beépített alkalmazással rendelkezik, de van hozzá külön applikációbolt, ahonnan további programokat tölthetnek le a felhasználók. Természetesen a készülék a már megszokott fitnesz funkciókkal is bír, sőt, képes bennünket úszás közben is követni.

A Xiaomi Mi Watch lelke egy Snapdragon Wear 3100 4G lapkakészlet, amely mellé 1 GB RAM, valamint 8 GB belső tárhely jár. A készülék egyetlen feltöltéssel akár 36 órán át is üzemelhet úgy, hogy folyamatosan aktív a 4G kapcsolat. Az Mi Watch burkolata alatt hatalmas, 570 mAh kapacitású akkumulátor található, ez a legnagyobb, amit valaha okosórába szereltek.

A Xiaomi Mi Watch egyelőre kizárólag Kínában lesz kapható, jelenleg nincs szó nemzetközi értékesítésről, és nem is működik máshol a benne található eSIM. Az óra nagyjából 185 dollárnak megfelelő helyi pénzért kerül piacra. Az igazán igényeseknek pedig készült egy Premium Edition Mi Watch is, melynek képernyőjét zafírüveg oltalmazza, a kerete és a szíja pedig rozsdamentes acélból van. Ez a kiszerelés 258 dollárba fog kerülni, és valamikor az év vége előtt indul a forgalmazása.

Egyébként egy rakat friss Xiaomi okosóra lett olcsóbb most, érdemes megnézni az alábbi cikket:

 

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid