3 praktikus okostelefon kiegészítő

0

Ha mindenhová magaddal viszed a készüléked, ezért rendkívül fontos számodra, hogy olyan praktikus megoldásokat találj, melyek kényelmesek, emellett karcolástól, ütésektől és egyéb szennyeződésektől is megvédik az eszközt, van egy jó hírünk. Nem kell megelégedned a középszerrel, a praktikum és az esztétikum ugyanis együtt is elérhető.

Autós kiegészítők azoknak, akik mindig úton vannak

A rendszeresen autózók és közvetlen környezetükben élők egészen biztosan tudják, hogy az okostelefonok speciális funkciói (GPS navigáció, baleseti értesítő, forgalomfigyelő stb.) mennyi felesleges káromkodást és elpazarolt időt spórolnak meg tulajdonosaik számára. Ahhoz azonban, hogy mindig a jó utcán fordulj be, és elkerüld a kilométeres torlódásokat, nem elegendő a megfelelő szoftvereket használnod.

Mit ér például az ideális útvonalon megspórolt 3 perc, ha a GPS eszköz vagy az okostelefon autóstartóba való elhelyezésével, illetve kivételével pontosan ugyanennyit veszítesz? Mit érnek a forgalmi információk, ha útközben lemerül a készüléked és nem tudod azonnal feltölteni? Ahogy mondod, gyakorlatilag semmit.

spigen-stealth-univerzalis-autos-tatro

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ezeket az alkalmazásokat felesleges használni, vagy hogy vezetés közben a telefonod a zsebedben kell tartanod. Ez csak annyit jelent, hogy érdemes egy olyan univerzális autóstartót beszerezned, amely csipeszes kialakításának köszönhetően könnyedén kezelhető és garantáltan egyetlen mozdulatodba kerül felhelyezni, illetve eltávolítani okostelefonod vagy GPS eszközöd.

Bár az autóstöltőkkel kapcsolatban – teljesen jogosan – sokaknak fenntartásaik vannak, hiszen azok az olcsó kiegészítők, melyek adapterei nem képesek egyenletes áramerősséget biztosítani, könnyedén kisüthetik az okostelefon akkumulátorát vagy a töltésért felelős, alaplapi integrált áramkört – ez utóbbi rendkívül komoly és komplikált szervizfolyamatokat igényel.

A magasabb árkategóriákba tartozó autóstöltők azonban nem produkálják ezeket a hibajeleket, hiszen adaptereik képesek a megfelelő áramellátás biztosítására – erről a vásárlást megelőzően érdemes megkérdezni a forgalmazót vagy a viszonteladót.

Az autós okostelefon kiegészítőkkel kapcsolatban fontos megemlíteni, hogy a vezetés közbeni telefonálás – azonkívül, hogy törvény által büntetendő cselekmény – rendkívül balesetveszélyes. Az élet azonban a volán mögött sem áll meg, a telefon csörög, és bizony legtöbbször nem tehetünk mást: fel kell vennünk. A praktikus Bluetooth headsetek azonban – szó szerint – életet menthetnek, nem érdemes megfeledkezni róluk. Biztonsági öv, headset, autóstartó. Motor beindít, gázt ad.

A karpánt mindig kéznél van

Sokak szerint a testmozgás legnehezebb része nem is maga a fizikai aktivitás, hanem az azt megelőző lelki vívódások. Mind világbajnok aspiránsok lehetünk a “Miért nem megyek ma futni, biciklizni stb.” kezdetű kifogások gyártásában. Rávenni magad arra, hogy helybe menj a szenvedésért egyébként sem tűnik túl kecsegtetőnek. Zseniális lépés volt tehát a mobilalkalmazás-fejlesztők részéről olyan applikációkat készíteni, melyek teljesítményméréssel ösztönöznek minket a testmozgásra. Köszönet érte!

Egy zseniális bravúrral azonban sokan még innen is képesek visszafordulni, mondván: “oké, tök jó, hogy a telefonommal mérhetem a teljesítményem és közben motivációs melódiákat hallgathatok, de nekem nagyon nem éri meg ezért végig a zsebemben vagy az izzadt tenyerem szorításában hurcolni a készülékem.” Szerintem sem. A zsebedből kiesik és valószínűleg kijelző csere lesz a vége, a tenyeredről a készülékre kerülő izzadtság pedig akár beázásos meghibásodást is okozhat a telefonnak.

Jogosan gondolhatod, hogy felmentést nyertél, a mai tornaóra elmarad, azonban rossz hírem van: nem marad el. Csupán be kell szerezned egy nedvszívó, légáteresztő, puha okostelefon karpántot, mely kulcstartózsebbel és fülhallgató kimenettel is rendelkezik, és máris egy lépéssel közelebb kerültél az áhított alakhoz. Itt érdemes megjegyezni, hogy sok gyártó a kiegészítői méretét iPhone készülékekhez igazítja, ellenben bármely olyan telefonnal használhatók, melyek megegyeznek az adott típus méreteivel.

spigensportarmbandip6banner

Nem csak eljegyzési gyűrű létezik

Összeszámoltad már, hány helyen olvastad, hogy “elég egyetlen rossz mozdulat, hogy darabokra törd az okostelefonod/tableted, a megelőzés egyetlen módja pedig egy ütésálló telefontok vásárlása és egy karcálló kijelzővédő fólia használata”? Minden második weboldalon? Legalább.

Egyrészről azért olvashatod ezt ilyen sok helyen, mert részben igaz. Valóban tízezreket spórolhat Neked egy-egy védőtok vagy kijelzővédő fólia – alapul véve pl. egy Samsung Galaxy S6 kijelző csere árát -, de nem a tokhasználat és az üvegfólia az egyetlen módja készüléked megóvásának. Mi lenne, ha azt mondanám, tudok egy tuti módszert arra, hogy soha többé ne ejtsd le a telefonod? Valószínűleg azt mondanád, ennél TeleShoposabb dumát még életedben nem hallottál. Tegyünk egy próbát!

Ahogy a videón is látható, a Spigen Style Ring nevű kiegészítője azon felül, hogy magabiztos, jó fogást biztosít, használható kitámasztóként, ha reggelizés közben böngésznéd a napi érdekességeket, vagy egyszerűen felhelyezhető és eltávolítható autóstartóként, ha éppen munkába indulsz.

forrás: Smart Clinic

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid