Új csevegőt jelentett be a Google, jön az Allo

0

A Google a 2016-os I/O fejlesztői konferenciáján bemutatta vadonatúj csevegő alkalmazását Allo néven.

Az Allo a telefonunk kapcsolatlistáját használja, és a telefonszámok alapján azonosít majd, akárcsak a WhatsApp és társai. Az új alkalmazás három fő területet céloz meg: az önkifejezés, az asszisztens és a biztonság.

Google-Allo-05

A Google Allo más csevegő appokhoz hasonlóan rengeteg matricával és hangulatjellel lesz felszerelve, de kapunk egy úgynevezett “suttogás/kiabálás” opciót, amivel egy egyszerű ujjhúzással tudjuk a beírt szöveg méretét növelni vagy csökkenteni. Lesz továbbá egy Ink funkció is, amivel képekre tudunk rajzolni még az elküldés előtt.

google-allo-07

Rendkívül hasznos lesz továbbá a Smart reply, azaz “okos válasz”. Ez automatikusan felajánl pár lehetséges reakciót a kapott üzenetekre vagy képekre. Ha valaki például küld nekünk egy kutyás fotót, akkor olyan gyors válaszok ugranak fel, mint az “Aranyos kutya!”. A rendszer rendkívül okosnak ígérkezik, és tanulni is tud majd, azaz testre szabott ajánlatokat fog adni.

Google-Allo-02

A Google virtuális asszisztense integrálva lesz az Allóban. Megkérhetjük majd, hogy keressen nekünk macskás képeket, nézzen utána valaminek, vagy mutasson egy játékot, amivel leköthetjük magunkat.

Szintén örvendetes, hogy a Google komoly hangsúlyt fektet a biztonságra. Kapunk végponti titkosítást, privát értesítéseket, valamint küldhetünk magától törlődő üzeneteket.

Az Allo mellett a Google bemutatta a Duót is, ami egy videóchat alkalmazás. Mindkettő elérhető lesz Androidra és iOS-re még a nyár folyamán. Ha hamarabb ki akarod őket próbálni, akkor itt (Allo) és itt (Duo) tudsz előregisztrálni.

forrás: Google

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid