Hivatalos: Androiddal tér vissza a Nokia

1

A korábban piacvezető finn telefongyártó főnixszerű feltámadása hamarosan kiteljesedik. Az egykor dicsőséget dicsőségre, profitot profitra halmozó Nokia visszatér mind az okostelefonos, mind a tabletes szegmensbe, mégpedig olyan eszközökkel, amelyek Androidot futtatnak. És igen, ez most már hivatalos!

A döntés – ami minden volt csak meglepő nem – magával vonta egy új vállalat, a HMD Global Oy megalapítását, melynek jövőbeni székhelye természetesen Finnország. A vezérigazgató Arto Nummela lesz, aki már töltött be vezető szerepet a Nokiánál, jelenleg pedig a Microsoft telefonos divíziója felett bábáskodik.

A Nokia fejesei aktívan részt vesznek az új cég irányításában, ügyelve arra, hogy a gyártott termékek méltók legyenek a finn vállalat nevéhez, legyen szó az összeszerelési minőségről vagy az innovációról. Az új vállalat használati jogot kap majd a márkanévhez, és 500 millió dolláros marketing-költségvetésüket arra fogják használni, hogy újraélesszék a Nokia brand körüli pezsgést.

Koncepció (csak illusztráció)

Koncepció (csak illusztráció)

Egy másik új vállalatot is alakítottak FIH Mobile Limited néven, ami felett a Foxconn rendelkezik, ők birtokolják majd a Nokia készülékek gyártásához szükséges jogokat, amit 350 millió dollárért vesznek meg a Microsofttól az év második felében. A Microsoft Mobile Vietnam is megvásárlásra kerül, azzal a 4500 dolgozóval együtt, akik a Nokia márkájú hagyományos mobilok gyártásáért voltak felelősek korábban.

Az új, Android futtató Nokia mobilok és tabletek több hullámban fognak érkezni, ám amíg ez be nem következik, addig a finn tech titán mindenkit türelemre int.

forrás: Nokia, via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid