BRÉKING! A Google elveszi a Huaweitől az Androidot?!

0

Eddig úgy tűnt, hogy a Huawei simán átvészeli az Egyesült Államok támadásait és szankcióit, sőt, a vállalat óriási növekedéseket produkált az elmúlt időszakban. Most azonban hatalmas csapást mértek rájuk, aminek súlyos következményei lehetnek.

Frissebb infók a témához:

A Reuters információi szerint a Google azonnali hatállyal felfüggesztette az üzleti kapcsolatait a Huawei-jel, miután a kínai vállalat felkerült az USA feketelistájára. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Huawei elveszíti a hozzáférést az Android  frissítésekhez, és a jövőben a Google szolgáltatásai (Gmail, Google Play, stb.) sem kerülhetnek rá a vállalat mobiljaira.

A Google továbbá semmiféle technikai segítséget, támogatást nem fog nyújtani a Huawei számára, a kínai gyártó ezentúl csak és kizárólag a nyílt forráskódú, azaz bárki számára elérhető AOSP rendszerhez férhet majd hozzá – állítólag.

A jelenlegi Huawei (és Honor) tulajdonosok valószínűleg annyiban érintettek, hogy nem fognak több frissítést kapni, a jövőben megjelenő készülékek esetében viszont sokkal nagyobb hátrányokkal lehet majd számolni.

A pontos részletek azonban még nem tisztázottak, a cikk írásakor sem a Google, sem a Huawei nem reagált a hírekre. Amint kiderültnek további részletek, frissítjük a cikket.

Egyébként a Huawei valahol számított erre, többször volt már róla szó, hogy saját rendszert készítenek arra az esetre, ha elveszítenék a hozzáférést az Androidhoz. Erre azonban leginkább csak egy B tervként tekintettek, amihez csak végszükség esetén nyúlnak.

Frissítés: gyakorlatilag a Huawei és a Google is megerősítette a híreket, de egyelőre nagyon szűkszavúan. A Huawei levelet küldött a felhasználóknak, amelyben azt írják, hogy a gyártó legtöbb terméke a jövőben is működőképes lesz. A Google pedig annyit írt több csatornán is, hogy eleget tesznek az Egyesült Államok követelményeinek, de igyekeznek nyugtatni a jelenlegi Huawei felhasználókat, hogy az ő készülékeiken megmaradnak az olyan szolgáltatások, mint a Google Play.

Forrás: Reuters, via AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid