A Google véletlenül lebuktatta az új Android nevét

0

Két nap múlva mutatja be a Google az új Android O végleges kiadását, és ekkor hull le a lepel a hivatalos névről is. Egy bakinak köszönhetően azonban már most kitudódott, hogy milyen édesség után nevezik el a friss rendszert.

A Google nemrég hivatalosan is elárulta, hogy augusztus 21-én adja ki az új Androidot. Ekkor egyébként teljes napfogyatkozás lesz Észak-Amerikában a késő délutáni, esti órákban, és minden bizonnyal ez is közrejátszik abban, hogy a Google ezen a napon leplezi le az Android O végleges nevét.

A 8.0-s verziószám eddig sem volt kérdéses, nemrég azonban a Google megosztott egy teaser videót, amelynek a fájlnevében benne maradt az “Oreo” szó. Ezt utána gyorsan megváltoztatták, de a hír így is eljutott a médiába.

Persze nem kizárt, hogy trollkodik a Google, volt már rá jó néhány példa, de ezúttal nagy valószínűséggel nem erről van szó, és valóban Android 8.0 Oreo néven debütálhat az új verzió. Egyébként ez a második alkalom lenne a 4.4 KitKat után, hogy egy ismert márkanév mellett teszi le a voksát a keresőóriás.

Az Android O bemutatóját és a már említett napfogyatkozást is a Google weboldalán lehet majd élőben nézni.

forrás: AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid