A hét appja: Onavo Count

0

Az Onavo által fejlesztett Onavo Count egy ingyenes alkalmazás, amivel nyomon követhetjük az adatforgalmunkat, ami nagyban segíthet mobilnetünk beosztásában.

Design

Screenshot_2014-08-11-16-22-26

Az Onavo Count egy nagyon szép alkalmazás, olyan, amit elvárnánk egy mai apptól: letisztult kinézet, részletesen kidolgozott ikonok, stb. Nincs semmi szemkápráztató animáció, vagy átlátszó felület, de összességében egy jól összerakott designról van szó. Sajnos a CM Browser magasra tette a lécet, így az Onavo Count itt most 9 pontot kap.

Méret

Az Onavo appja mindössze 3.56 MB-ot foglal, ami nem sok, tekintve, hogy egy szép, és egész okos kis alkalmazást kapunk. Nagyon nincs mihez hasonlítanom, mindössze egy nem túl szépnek nevezhető alkalmazást találtam, ami 507 KB, de meg is látszik rajta. Így, bár az Onavo Count nem a legkisebb, ennek meg van az oka, 9 pontot kap az elérhető 10-ből.

Funkciók

Screenshot_2014-08-11-16-22-49

Mikor első alkalommal használod az appot, meg kell adnod olyan infókat, hogy mikor kezdődik a számlázási ciklusod, hány MB/GB-os az adatforgalmi kereted, és hogy eddig hány MB-ot használtál a számlazárás óta. Ezután látsz egy feliratot, hogy hány napod van hátra a számlázási ciklus lejártáig, alatta pedig egy nagy kördiagram magyarázza az adatforgalmi statisztikád. Ha erre rányomsz, akkor nem azt mutatja, hogy mennyit használtál, hanem hogy mennyi maradt még (ha valaki lusta lenne egy kicsit számolni). Alatta kis ikonok mutatják, hogy hány százalékod van hátra, illetve, hogy mennyit használtál különböző tevékenységekre. A részletek fülön részletesebben láthatjuk (meglepetés!), hogy mire használtuk el az értékes megabájtjainkat. Ha itt valamelyik alkalmazásra kattintunk, még bővebb információkat kapunk, például, hogy az elhasznált adatmennyiségből mennyi volt a felhasználó által közvetlenül fogyasztott, és mennyi a háttérben. Sőt, ha kíváncsiak vagyunk rá, még azt is megnézhetjük, hogy a többi ember mennyi adatforgalmat generál az adott alkalmazással. Ha közeledünk/túllépjük az adatforgalmi keretünk, természetesen értesítést kapunk róla.

Ennek az appnak a célja, hogy információval lásson el minket mobilinternet használatunkról, amit megtesz, ráadásul nem is felületesen. Teszi, amit tennie kell, így megérdemelné a 10 pontot, de van egy idegesítő bug, ami miatt úgy döntöttem, nem adom meg neki. Mostanában minden alkalommal, mikor belépek az alkalmazásba, elkéri az információkat, amiket csak a legelső indításkor kellene. Egy vissza gomb megold mindent, és nem veszti el az adatokat, de mégis idegesítő. Remélem, ezt a hibát minél előbb kijavítják. Addig is, az Onavo Count az itt elérhető 10-ből 9 pontot kap.

Screenshot_2014-08-11-16-24-02

Végszó

Az Onavo Count egy szép alkalmazás, ami teszi a dolgát, és még többet is. Mindenhol 9 pontot kapott, ami szerintem reális, így az elérhető 30 pontból 27 pontot szerzett magának. Egy próbát mindenképp megér, csak ajánlani tudom mindenkinek.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot!

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Patrik
NapiDroid