Így vághat vissza a Huawei: jogdíjat szednének az összes 5G-s telefon után

0

A Huawei elég komoly bevételkiesést könyvelhet el az amerikai szankciók miatt, emiatt új források után néztek. Nemrég be is jelentette a vállalat, hogy az 5G képes telefonok után jogdíjat fognak kérni a többi gyártótól.

A Huawei óriási szerepet játszott az 5G technológiák kifejlesztésében, és emiatt rengeteg ezzel kapcsolatos szabadalmuk van. Egy nemrég elkészült kutatás szerint a kínai vállalathoz 3007 darab 5G-vel kapcsolatos szabadalomcsalád tartozik, amivel világelsők ebben a szegmensben. A Huawei tehát gyakorlatilag megkerülhetetlen, ha 5G-ről van szó, és ebből szeretnének is profitálni.

Galaxy Z Flip 5G

A kínai vállalat nemrég bejelentette, hogy minden egyes 5G-s készülék után jogdíjat fognak szedni, mobilonként 2,5 dollárt, azaz nagyjából 775 forintot. Ez vonatkozik majd többek között az Apple-re, a Samsungra és a Xiaomira is.

A Huawei kiemelte, hogy ez egy alacsony összeg, a konkurensek, mint például a Qualcomm vagy az Ericsson, magasabb díjakat számolnak fel.

A Gartner jelentése szerint 2021-ben összesen több, mint 1,5 milliárd okostelefon találhat gazdára, és ennek a 35%-a már 5G képes lesz, ami közel 540 millió készüléket jelent, vagyis elég szép bevételt jelenthet a Huaweinek, ha valóban sikerül ezek után beszedni a darabonkénti 2,5 dolláros jogdíjat.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid