Megérkezett az Android 12 második fejlesztői előzetes kiadása

0

Egy hónapja debütált az Android 12 első fejlesztői előzetese (DP1), most pedig menetrend szerint megérkezett a második verzió is (DP2, azaz Developer Preview 2).

Ahogy az várható volt, a Google kiadta az Android 12 Developer Preview 2-t, ami, mint ahogy a neve is sejteti, még leginkább csak fejlesztőknek szól. A rendszer elérhető a Pixel 3, 3a, 4 és 4a modellekre, illetve a Pixel 5-re, vagyis a vállalat 2018 óta kiadott telefonjaira. Akik előző hónapban telepítették a DP1-et, azoknak OTA-n keresztül érkezik a frissítés, de manuálisan is fel lehet tenni a képfájlokat, amik letölthetők a Google oldaláról.

Az Android 12 menetrendje így néz ki:

Áprilisban jön a harmadik fejlesztői előzetes, és utána indul majd a béta program májusban. A béta verziók már jóval alkalmasabbak lesznek mindennapi használatra, de a kész, végleges Android 12 csak valamikor augusztus végén vagy szeptemberben jelenik meg.

Az első fejlesztői előzetes újításairól itt már írtunk, a DP2-ben ehhez képest kisebb változások vannak csak, ezek is nagyrészt a fejlesztőket érintik. Amit érdemes megemlíteni, hogy változtattak némileg a kinézeten, de még mindig nem végleges a dizájn, illetve engedélyezték az egykezes módot.

Források: Google, AndroidPolice, AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid