A Huawei nem kér a QHD kijelzőkből

0

Sokan tartják fölöslegesnek a hatalmas felbontást, főleg a mobilokban, ahol már tényleg nem látni a különbséget egy bizonyos pixelszám fölött.

Hasonlóképpen gondolkodik erről a Huawei vezérigazgatója is, Richard Yu, aki az új Ascend P7 bemutatója után adott interjújában erre a témára is kitért. A következőket mondta:

A szemünk már egyáltalán nem tud különbséget tenni a Full HD (1920×1080) és a QHD (2560×1440) felbontás között, ha mobilokról van szó… tehát ez teljesen értelmetlen. … A hatalmas felbontás rossz hatással van a telefon üzemidejére, és nem kapunk semmit cserébe. … Tehát azt gondolom, hogy ez egy hülyeség.

Eddig két mobil jelent meg 2K-s (QHD) felbontással, ezek a Vivo Xplay 3S, és az Oppo Find 7, de a nemsokára bemutatásra kerülő LG G3 is ilyen kijelzővel jöhet. És persze akkor még meg sem említettük a Galaxy S5 újabb változatát, amiről szintén egyre több hír van, és ez lehet az első 2K-s AMOLED kijelzővel szerelt mobil.

A Huawei pedig valószínűleg egy darabig még marad a full HD-nál (jól teszik!), és ennek megfelelően az új P7 is ekkora felbontást kapott.

TechRadar

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid