A Kodak bemutatta első okostelefonját, az IM5-öt

0

Az okostelefonos hadszíntér egyik legújabb szereplője a fényképezőgépeiről méltán elhíresült Kodak lett, és a CES-en nyilvánosság elé is tárták első mobiljukat, az IM5-öt. Az ár és a specifikáció önmagában nem rossz, de semmi olyat nem mutat fel a telefon, ami kiemelné a rengeteg versenyző közül.

Aki ultrabrutál Nokia 1020-at alázó fotózási képességeket várt, az igencsak csalódott lehetett, amikor bemutatták az IM5-öt. A készülék gyakorlatilag semmilyen extrával nem rendelkezik, amitől “kodakos” lenne, de azért szégyenkeznie sem kell az amerikai vállalatnak miatta.

kodak im5

A mobilt először az öreg kontinensen fogják értékesíteni, mégpedig március végétől kezdve, 229 eurós áron. Később persze az Egyesült Államokban is polcokra kerül, és 249 dollárt kérnek majd el érte. Ezért az összegért az alábbi komponenseket kapjuk: 5 hüvelykes HD felbontású kijelző, 13 megapixeles hátoldali, és 5 megapixeles előlapi kamera, 1 GB RAM és 8 GB belső tárhely, amit tovább lehet bővíteni.

A számításokat egy eddig nem megnevezett, nyolcmagos processzor végzi, amit 1.7 GHz-re skáláztak a mérnökök, sanszos, hogy egy MediaTek chipsetről van szó, valószínűleg az MT6592-ről. A készüléken 4.4-es Android fut, de gyártói ígéret van egy Lollipop frissítésre. Ami a fotózást illeti, kapunk egy applikációt, ami lehetővé teszi a képek gyors szerkesztését, megosztását, illetve nyomtatását. Kíváncsi leszek mekkora sikere lesz ennek a készüléknek.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid