A Samsung Galaxy S6-nak van a legjobb kijelzője!?

5

A Samsung csúcsmobilok mindig is nagyon jól szerepeltek a kijelzővel kapcsolatos tesztekben, és nincs ez másként az új Galaxy S6 és Galaxy S6 Edge modellek esetében sem.

A DisplayMate szakértője, Raymond Soneira alapos vizsgálatnak vetette alá a Samsung új csúcsmobiljainak megjelenítőjét, és arra a következtetésre jutott, hogy ezek a legjobb kijelzők, amit valaha teszteltek. Ez persze egy kicsit reklámszagúan hangzik, és tény, hogy Note 4-ről és az S5-ről is hasonlóan nyilatkoztak a DisplayMate munkatársai fél, illetve egy éve. Ettől persze még lehet igazságalapja a Samsung fölényének, ha kijelzőkről van szó.

A vizsgálódás során arra jutott Soneira, hogy a Galaxy S6 (és S6 Edge) kijelzője minden eddiginél nagyobb színhelyességgel bír és a látvány szinte tökéletes. Fényerő tekintetében szintén kiemelkedő a panel, minden versenytársát lepipálja. Mindezen felül pedig a fogyasztásra sem lehet panasz, hiszen az S6-os modellek kijelzője az S5-énél 20%-kal, az iPhone 6-énál pedig 23%-kal energiatakarékosabb.

Egy kijelző szépségét persze nem igazán lehet tudományosan mérni, mert mindenkinek másak az igényei. Már egy AMOLED és egy IPS panel összehasonlítása sem egyszerű, mivel mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is. Az viszont biztos, hogy a Samsung tényleg kivételesen szép és éles kijelzővel szerelte fel a legújabb csúcsmobiljait.

SamMobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid