A Samsung szerint ne elégedjünk meg a Galaxy S5 full HD-s felbontásával!

0

Az Galaxy S5 “csak” 1080p-s kijelzővel jött ki eredetileg, de múlt hónapban a Samsung bemutatta az S5 LTE-A verzióját, ami már QHD felbontással bír. Ez utóbbi csak Dél-Koreában kapható, és egyelőre nem is várható, hogy más piacokon is megjelenik.

Persze hamarosan jöhet az új Galaxy F és a Note 4, amik szintén 2K, azaz QHD felbontással rendelkeznek, és széles körben elérhetőek lesznek. Jól látszik tehát, hogy már kicsit eldurvult a felbontás-háború, és most a Samsung egyértelműen megírta a hivatalos blogján, hogy ne elégedjünk meg a megszokott kijelzőkkel, hiszen egy QHD megjelenítő 187%-kal tisztább képet ad, mint egy full HD-s társa. Összehasonlításképpen az 5.1 colos 1080p-s Galaxy S5 432 ppi-s pixelsűrűséggel bír, míg a megegyező méretű, de már 1440p-s változatnál 577 ppi ez az érték.

LG-G3-VS-Samsung-Galaxy-S5

LG G3 és Samsung Galaxy S5

Gondolhatnánk, hogy a fenti kijelentésével kicsit maga ellen is beszélt a Samsung, hiszen a nagy vetélytárs LG G3 már QHD-s, míg a szélesebb körben kapható sima S5 csak full HD-s. Persze ez nem számít, mivel szerintük a magas pixelsűrűségnél még jobban látszik az AMOLED és az LCD panel közötti különbség, természetesen az előbbi javára.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid