A Snapdragon 820 sokkal erősebb lesz az Exynos 7420-nál

0

A Snapdragon 810 sajnos nem lett túlzottan népszerű a kezdeti túlmelegedési gondok miatt, így különösen fontos a Qualcomm számára a következő csúcshardverük pozitív fogadtatása. Az eddigi hírek alapján minden adott a Snapdragon 820 sikeréhez.

A legfrissebb értesülések szerint az új Qualcomm chipset nem kevesebb, mint 50%-kal lesz erősebb a jelenlegi leggyorsabb mobilos hardvernél, az Exynos 7420-nál. A Samsung processzora olyan készülékekben teljesít szolgálatot, mint a Galaxy S6 és a Galaxy Note 5, amik nyers erőben magasan verik a konkurenciát. Ha a Snapdragon 820 még ennél is jóval izmosabb lesz, akkor bizony elég brutális csúcsmobilokra számíthatunk hamarosan.

A Snapdragon 820-as lapka egyik fő alkotóeleme a négy darab Kryo magból álló processzor, ami a Qualcomm saját fejlesztése, akárcsak a korábbi Krait egységek, amelyeket a Snapdragon 805-ig használt a gyártó. Az újdonság másik fontos összetevője az Adreno 530-as GPU, ez is komoly teljesítménnyel kecsegtet.

Mindeközben persze a Samsung is dolgozik az új csúcshardverén, a Exynos M1-en, ami szintén bivalyerős lesz. Azt még nem tudjuk, hogy melyik lesz az erősebb egység, de a Galaxy S7-ből például lesz mindkét processzorral szerelt változat, sőt, talán egy harmadik is.

AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid