A Sony egy rakat mobilra kiadta az Android M előzetes verzióját

1

Bár az Android M nem hoz annyi újítást, mint a tavalyi Lollipop, azért van jó pár érdekes funkció, ami miatt megéri várni rá. A Google már közzétette a rendszer fejlesztői változatát egyes Nexus készülékekre, ami egy teljesen megszokott dolog, a Sony viszont egy nagyon meglepő lépére szánta el magát.

A Sony szintén elkészítette a saját fejlesztői változatát az Android M-ből, amit egy rakat mobiljára elérhetővé tett. Ez már csak azért is érdekes, mert a japán gyártó még az 5.1-et sem adta ki egyik készülékére sem hivatalosan (bár a fejlesztések már folynak).

A következő készülékek érintettek a Sony új, Open Device névre hallgató programjában: Xperia Z3, Xperia Z3 Compact, Xperia Z3 Tablet Compact, Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet, Xperia Z1, Xperia Z1 Compact, Xperia Z Ultra, Xperia E3, Xperia M2, Xperia T2 Ultra és Xperia T3

Persze túlzottan azért nem kell örülni, hiszen a Sony újdonsága nem az átlagfelhasználóknak készült, sokkal inkább a fejlesztőket célozza meg. Mindennapi használatra sajnos nem alkalmas a rendszer, sok minden hiányzik még belőle, ilyen például a kamera támogatása. Ha ennek ellenére érdekelnek a további részletek, vagy esetleg kipróbálnád az új szoftvert, akkor a Sony oldalán megtalálod a szükséges tudnivalókat és instrukciókat.

Sony

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid