A Sony megválhat mobilos üzletágától

0

A Sony mobilos részlege, vagy hivatalos nevén a Sony Mobile Communications nem igazán teljesített jól az utóbbi időben, sőt, ez az egyik leginkább veszteséges terület a japán vállalaton belül. A Reuters információi szerint a cég vezérigazgatója, Kazuo Hirai kész megtenni mindent, ami az egyensúly helyreállításához szükséges.

A Sony vezetősége már dolgozik a probléma megoldásán, és a hírek szerint a mobilos és a televíziós üzletágak eladását is fontolóra veszik. Egyelőre még nem született konkrét döntés, de az biztos, hogy komoly változások lesznek.

Sony-Xperia-Z1-Promo

Az is lehetséges, hogy egy partnerrel társulva viszik tovább a mobilos divíziót, ami egyébként nem lenne akkora újdonság. Emlékezzünk csak vissza pár évvel korábbra, mikor még Sony Ericsson márkanéven futottak a gyártó készülékei.

Mindez egyébként nagyjából egybevág azokkal a korábbi hírekkel, miszerint a Sony leépíti a veszteséges részlegeket, és inkább a jobban teljesítő termékekre (pl. PlayStation 4) koncentrálnak a jövőben.

Mindenesetre ezek a változások valószínűleg még nem érintik a hamarosan érkező Xperia Z4 szériát, ami minden bizonnyal márciusban lepleződik majd le.

Reuters

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid