Android alkalmazások is futnak majd a Samsung Z1-en

0

A Sony rajongók által a neve miatt ostorozott Samsung Z1 hamarosan a boltokba kerül Indiában. A készülék a Tizen nevű operációs rendszert futtatja, de egy applikációnak hála nem kell majd lemondanunk kedvenc androidos alkalmazásainkról sem.

A Tizent eredetileg az Android prémium alternatívájának tervezték, de a partnerek kihátrálása után a Samsung úgy döntött,  hogy inkább a fejlődő országokba szánt pénztárcabarát mobilokra telepíti az új rendszert.

samsung_z1_mahesh_telecom_facebook

Ennek megfelelően a Z1 is inkább egy belépőszintű modell 4 inches 800×480-as kijelzővel, kétmagos 1.2 GHz-es processzorral, 768 MB RAM-al és 4 GB belső tárhellyel. A készülék két SIM kártyát is képes fogadni és rá tud kapcsolódni a 3G hálózatokra. A hátlapi kamera 3 megapixeles, az előlapi VGA felbontású képeket készít, az akksi pedig 1500 mAh-s. Van WiFi, FM rádió, Bluetooth és GPS is a fedélzeten, és az egész nem kerül többe 90 dollárnál.

https://www.youtube.com/watch?v=BQaJEwQ-0ek

A Tizen applikációboltjából lesz letölthető az OpenMobile alkalmazása, ami lehetővé teszi az Androidos programok használatát a Z1-en. Az Application Compatibility Layer némileg pótolni tudja majd a friss rendszer vékonyka alkalmazáskínálatát, ami nyilvánvalóan bővülni fog a későbbiekben.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid