Aggasztó Facebook-hiba: böngészés közben magától bekapcsolhatja a kamerát az app

0

Megint van egy kisebb botrány a Facebook körül, ezúttal az történt, hogy valaki észrevette: az app böngészése közben elindult a telefonja kamerája. Mint kiderült, a jelenség csak iPhone-okon tapasztalható, ennek ellenére mindenki számára tanulsággal szolgálhat.

A Twitteren indult az egész sztori, ugyanis valaki feltöltött egy posztot, amelyben egy biztonsági hibára hívja fel a figyelmet. A lényeg annyi, hogy az illető böngészte a hírfolyamot, amikor arra lett figyelmes, hogy a háttérben bekapcsolt a kamerája. Ez látszik is a bejegyzéshez csatolt videóban:

Azóta többen megerősítették, hogy valóban ez tapasztalható, amennyiben valaki iPhone-t használ, és teleptette a legújabb frissítést (iOS 13.2.2). Korábbi iOS verzióknál elvileg nem indul el a kamera, és Android mobiloknál sem áll fenn a probléma.

Azt még érdemes megemlíteni, hogy csak akkor történik ez, ha a Facebook app számára engedélyezve van a kamerához való hozzáférés. A tanulság tehát az, hogy nem feltétlenül kell mindenféle engedélyt megadni az alkalmazásoknak, legyen szó bármilyen készülékről (Android vagy iOS), csak azt, ami mindenképpen szükséges.

A hiba egyébként nem az iOS-ben van, hanem a Facebook alkalmazásban, a közösségi oldal közleményben el is ismerte ezt. Állítólag egy korábbi hibát javítottak az app 244-es verziójában, ám ennek következtében előjött ez az új probléma. A Facebook szerint bár valóban futhat a kamera a háttérben, semmilyen fotó vagy videó nem kerül feltöltésre a felhasználók tudtán kívül, és hamarosan orvosolják a dolgot.

Források: Engadget, PhoneArena, CNet

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid