AirDrop-szerű fájlmegosztás jöhet az Android 11-be

0

A Google nemrég adta ki az Android 11 második fejlesztői előzetesét, amely még nem alkalmas a mindennapi használatra, de elég sok minden kiderült belőle a keresőóriás terveiről. Az egyik új funkció a Fast Share, ami valószínűleg az Apple AirDrop nevű megoldására hasonlít majd.

Az új fejlesztői előzetes jegyzetei között bukkant fel a Fast Share névre hallgató újítás, amiről egyébként már nem először hallunk, tavaly is voltak már róla híresztelések. Az új funkció lehetővé teszi a közeli készülékek közötti egyszerű fájlmegosztást WiFi kapcsolaton keresztül. Egyébként az is lehetséges, hogy végül “Nearby Sharing” néven kerül majd bevezetésre a fejlesztés, erről az év elején voltak már hírek.

Az újítás nagyon egyszerűen működik majd, elég csak rábökni a megosztás opcióra egy kép, videó, vagy bármilyen egyéb fájl esetében, majd a felugró lehetőségek között a Nearby Sharing/Fast Share menüpontot kell választani. Ekkor előugrik majd egy új ablak, amelyen láthatjuk a közelben lévő készülékeket, és ki tudjuk választani, hogy melyiknek szeretnénk elküldeni az adott fájlt.

A Google már a fejlesztés utolsó szakaszában jár, így valószínűleg az Android 11-gyel együtt debütál az új funkció. A legjobb hír pedig, hogy állítólag a korábbi Android verziókkal is működni fog.

Forrás: 9to5Google

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid