Olcsóbb lett a vízálló, QHD kijelzős Elephone Soldier strapatelefon

0

Sokszor látni azt, hogy egy strapabíró okostelefon esetében valahogy a mérnöki tudomány megáll annál, hogy a burkolat teljesen elpusztíthatatlan legyen, miközben a kijelző nem túl szép, a hardver, ami belül van, pedig éppen csak hozza a kötelezőt. Szerencsére mára már léteznek olyan kivételek, amelyek nemcsak külsőben, hanem a belső tartalomban, illetve a megjelenítő igényességében is kitűnnek a többi ajánlat közül, ilyen például ennek a rövid ismertetőnek a tárgya is. Az Elephone Soldier tízmagos processzort, QHD képernyőt és egy nagyon masszív, robusztus házat kapott, de az aksija sem piskóta. A cikk apropója az, hogy a készülék most nagyon jó áron megy, szóval ha felsőkategóriás vassal és kijelzővel szerelt strapatelefont szeretnél venni, talán most jött el az időd.

Mielőtt rátérnénk a többi jellemzőre, ennek a telefonnak is az egyik legfontosabb tulajdonsága az, hogy eszméletlen jól bírja a kiképzést. Víz- és porálló burkolatot kapott, ami megfelel az IP68 szabványnak, de akkor sem jön zavarba, hogy ha ütések érik, vagy szélsőséges időjárási körülmények között kell helytállnia.

Viszont az 5,5 colos képernyő már nem olyan megszokott, hiszen a felbontása 2560×1440 képpont, ami egyáltalán nem mondható elterjedtnek a hasonló telefonok esetében. A megjelenítő védelmét harmadik generációs Gorilla Glass szavatolja. Maga a panel egyébként teljesen hagyományos, 16:9-es képarányú, és semmiféle notch nem csúfítja el.

Az Elephone Soldier belsejében a 10 magos Helio X25 lapka dolgozik 4 GB RAM, valamint 128 GB belső tárhely mellett. A telefonnak kétcsatornás WiFi modul, fejlett navigációs rendszer, valamint olyan LTE modem került a burkolata alá, ami boldogul a B20 frekvenciával is, szóval szinte bárhol bevethető.

A hátoldalon található 21 megapixeles kamera a Sony gyártmánya, míg a kijelző felőli oldalon lévő képrögzítő egység a Samsung műhelyében készült, utóbbi felbontása 16 megapixel. Természetesen erről a telefonról sem maradt le az ujjlenyomat-olvasó, ám ezúttal azt nem a hátlapon, hanem az oldalsó kereten kell keresni. Amit pedig hátul látsz a kamera alatt, az egy spéci SOS gomb.

Az Elephone Soldier energiaellátását egy 5000 mAh kapacitású akkumulátor végzi, amely házilag ugyan nem eltávolítható, viszont támogatja a gyorstöltést. Ezzel a teleppel már egész jó üzemidőt érhetünk el, bár nyilván sok függ attól is, miként használjuk a telefont.

Ami a szoftveres oldalt illeti, a mobilon Android 8.0 operációs rendszer fut, ami természetesen tud magyarul is. Az Elephone Soldier most a GearBest webáruházában mindössze 189,99 dolláros áron rendelhető, ami nagyon jó ajánlat egy ilyen vassal szerelt, masszív okostelefonért. Az ingyenes vámmentes Priority Line szállítással így olyan 55.500 Ft-ból kijön a masina. További információk és rendelési lehetőségek erre a linkre kattintva érhetők el!

Forrás: KínaiBázis

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid