Debütált a Nubia Red Magic 5G – aktív léghűtés és 144 Hz-es kijelző

0

A mobilos gaming elkötelezett hívei hamarosan újabb brutális csodafegyvert foghatnak kezükbe, köszönhetően a ZTE alá tartozó Nubia kemény munkájának, ami most a végre hivatalossá váló Nubia Red Magic 5G készülékben öltött testet. A telefon rendelkezik a legnagyobb elérhető képfrissítési rátával a mobilos piacon, belsejében az aktuális Qualcomm Snapdragon csúcsprocesszor végzi a számításokat aktív hűtéssel, ráadásul a készülék akár 16 GB RAM-mal is kérhető. Ismerkedjünk meg a kínai gyártó fenevadjával!

Mint ahogyan a nevéből is kikövetkeztethető, a mobil támogatja a legújabb generációs telekommunikációs hálózatokat a belsejében lévő Snapdragon X55 modemnek hála, ami duál módban is képes működni. De ne szaladjunk ennyire előre, ragadjuk meg az alkalmat, hogy bemutassuk a Red Magic 5G valóban nem mindennapi kijelzőjét! A mobil megjelenítője AMOLED technológiára épül, képátlója 6,65 hüvelyk, felbontása pedig Full HD+. A képernyő körüli kávák nagyon vékonyak, és a gyártó újfent kerülte a szenzorsziget használatát, így a 8 megapixeles előlapi kamera hagyományos módon a felső kereten foglal helyet. A megjelenítő 144 Hz-es képfrissítési rátával bír, míg az érintés érzékenysége 240 Hz. A kijelző alá került egy optikai kialakítású ujjlenyomat-olvasó is.

A Red Magic 5G működését egy Qualcomm Snapdragon 865 csúcslapka teszi lehetővé, amely mellé 8, 12, vagy akár 16 GB operatív memória is kerülhet, kiszereléstől függően. A háttértár sebességére nem lehet panasz, mivel az UFS 3.0 szabványú, kapacitása pedig lehet 128 vagy 256 GB.

A hardver teljesítményének folyamatos szinten tartásához majdhogynem elengedhetetlen lesz a telefon alumínium házában helyet foglaló aktív léghűtéses rendszer, ami egy forgó ventilátort, valamint egy hűtőbordákkal ellátott gőzkamrát foglal magában, és a gyártó szerint képes akár 18 fokkal csökkenteni a CPU hőmérsékletét.

A hűtés akkor is bekapcsol, amikor töltőre dugjuk a készüléket és elindul az 55 wattos gyorstöltés.

Ezzel a mobillal a felhasználók elsősorban játszani fognak egyéb hardverigényes feladatok végrehajtása mellett, de azért nyilván a fotózás sem adja fel a leckét a Nubia újdonsága számára. A hátlapon az elsődleges szenzor szerepét egy 64 megapixeles Sony IMX686 tölti be, amelyet egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint egy 2 megapixeles makró kamera támogat. Nem is lenne igazi gamer okostelefon, ha hátlapra nem került volna RGB világítás, az efféle látványosság mondhatni már megszokott a játékspecifikus eszközök világában. Szintén a játékélményt fogja fokozni a kapacitív ravaszok újbóli alkalmazása, ám ezúttal az érintésérzékeny billentyűk 300 Hz-es érzékelési sebességgel rendelkeznek, ami minimális input késleltetést jelent. A mobil energiaellátását egy 4500 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, ami támogatja a korábban már említett 55 wattos gyorstöltést.

A Nubia Red Magic 5G Android 10 operációs rendszert futtat, mégpedig a gyártó saját fejlesztésű, számos optimalizációs lehetőséget kínáló Red Magic OS felhasználói felületével karöltve. Az említést érdemlő jellemzők között mindenképpen szerepel a Wi-Fi 6 támogatás, a fülhallgató kimenet és a három mikrofonos rendszer. A Nubia Red Magic 5G elérhető lesz fekete, vörös és neon árnyalatokban, ezeken kívül még forgalomba helyeznek egy limitált kiadású, átlátszó hátlappal ellátott kiszerelést is. A mobil már előrendelhető Kínában, az értékesítés pedig március 19-től indul.

Az okostelefon nemzetközi forgalomba helyezését valamikor április végére tervezi a gyártó. A készülék már 540 dolláros áron is megvásárolható lesz, ezért cserébe egy 8/128 GB-os kiszerelést kapunk, ugyanakkor választhatunk egy 12/128 GB-os változatot is, ami 585 dollárnak megfelelő kínai valutáért lehet majd a miénk. A 12/256 GB-os kiszerelés 625 dollárral rövidíti meg a családi kasszát, a 16 GB RAM-mal bíró legerősebb modellért pedig 712 dollárt kell majd kifizetni, miután kalapáccsal szétvertük a malacperselyt. Az átlátszó hátlappal vagánykodó Transparent Edition 655 dollárról indul, ezért cserébe 12 GB operatív memória valamint 256 GB háttértár jár, ha ennél többet szeretnénk, akkor kérhetünk 16 GB RAM-ot ebbe a spéci kiadásba is, ám így 740 dollárral egyenértékű jüant kell a célra félretenni.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid